Mes turime 558 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4589
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23010
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:104759
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pasieniečiai sutrukdė kontrabandininkui parsigabenti 4500 pakelių baltarusiškųcigarečių

2016 m. spalio 26 d., trečiadienis Nr.80 (1613)

Ignalinos rinktinės pasieniečiai pačiame Adutiškio miestelyje aptiko pernešimui paruoštus tris ryšulius su kontrabandiniais rūkalais. Į pareigūnų surengtą pasalą įkliuvo jų pasiimti atėjęs 45 metų Adutiškio miestelio gyventojas.

Šeštadienio rytą Adutiškio užkardos pasieniečiai Adutiškio miestelio pakraštyje, prie Stoties g. 14 numeriu pažymėtos sodybos, žolėje aptiko 3 ryšulius apvyniotus juoda polietileno plėvele su pritvirtintais diržais pernešimui. Nuo šios vietos iki valstybės sienos su Baltarusija apie 50 m. Pareigūnai surengė pasalą ir apie vidudienį sulaukė rūkalų atėjusio pasiimti vyriškio. Asmuo sulaikomas nesipriešino. Po apklausos Ignalinos rinktinėje paaiškėjo, kad 45 metų Švenčionių rajono gyventojas ketino parsigabenti net 4500 pakelių kontrabandinių rūkalų „Fest“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Už tokio kiekio kontrabandinių cigarečių gabenimą jam gresia didžiulė bauda ar net laisvės atėmimas iki 7-erių metų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Švenčionių rajono gyventojas po apklausos paleistas. Cigaretės saugomos Ignalinos rinktinėje. Apie įvykį informuoti Baltarusijos Respublikos Smurgainių būrio pasieniečiai.