Mes turime 328 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1579
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11766
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87796
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Lietuvos mokinių graplingo čempionatas Švenčionyse

2016 m. spalio 26 d., trečiadienis Nr.80 (1613)

Tai, kad Švenčionyse rudenį jau daug metų rengiami įvairūs dvikovinių sporto šakų turnyrai, matyt, nėra jokia naujiena, ir patys ištikimiausi žiūrovai visada su nekantrumu laukia šių varžybų. Šiemet Švenčionyse pirmą kartą buvo surengtas Lietuvos mokinių graplingo čempionas. Tai jau kita pakopa, kiti reikalavimai. Pagrindinis čempionato organizavimo krūvis kaip visada teko Švenčionių sporto klubo „Liūto narvas“ vadovui, treneriui, Tarptautinės graplingo sporto federacijos teisėjų kolegijos pirmininkui Dainiui Burokui.

Į čempionatą 119 dalyvių suvažiavo iš 10 šalies miestų ir rajonų: Ukmergės, Vilniaus, Pakruojo, Jonavos, Raseinių, Jurbarko, Kauno, Klaipėdos, Šakių ir, žinoma, Švenčionių. Švenčionims atstovavo sporto klube „Liūto narvas“ besitreniruojantys mokiniai. Pažvelgus į vietovių, iš kur atvyko dalyviai, geografiją be didelio vargo galime konstatuoti, kad vos trečius metus Lietuvoje gyvuojanti Graplingo federacija plečia savo geografiją, o ir dalyvių daugėja.

Kaip gi sekėsi mūsų rajonui atstovavusiems jauniesiems kovotojams? U-10 grupėje, kurioje varžėsi 2006 m. gimę sportininkai ir jaunesni, svorio kategorijoje iki 30 kg antrąją vietą iškovojo Dovydas Žemys, svorio kategorijoje iki 36 kg Mantas Nalivaika liko ketvirtas, o svorio kategorijoje iki 39 kg Martyvas Šekstelo tapo čempionu.

U-12 grupėje, kurioje kovojo 2004-2005 m. gimę sportininkai, svorio kategorijoje iki 42 kg čempionu tapo Kasparas Masevičius, finale įveikęs savo bendraklubį Mantą Lapezo, kuris užėmė antrą vietą. Svorio kategorijoje iki 48 kg Dominykas Sakovič užėmė antrą vietą.

U-14 grupėje, kurioje kovojo 2002-2003 m. gimę kovotojai, svorio kategorijoje iki 42 kg Aurimas Dalgeda užėmė antrą vietą, Leontjevas Saveljevas – ketvirtą, o Maksim Dalgeda – penktą. Svorio kategorijoje iki 52 kg Deimantas Gavrilovas užėmė trečią vietą, o svorio kategorijoje iki 64 kg finale vėl susitiko du „Liūto narvo“ kovotojai – Natas burokas ir Lukas Kirka. Nugalėjo ir Lietuvos čempionu tapo Natas Burokas, o Lukas Kirka užėmė antrąją vietą.

U-16, 2000-2001 m. gimusių jaunių grupėje, svorio kategorijoje iki 56 kg Augustinas Petrovskis užėmė antrą vietą.

Visus sportininkus treniruoja Dainius Burokas, o treniruojasi jie sporto klube „Liūto narvas“.

Absoliutaus nugalėtojo vardus ir Švenčionių mero taures merginų tarpe laimėjo Auksė Kaušiūtė (sporto klubas „Ošimas“, Šakiai, treneris Vytautas Smirnovas), o vaikinų tarpe Deivid Matusevič (sporto klubas „Smauglys“, Vilnius, treneris Ričardas Piepolis).

Štai tiek informacijos apie Švenčionyse, Švenčionių progimnazijos sporto salėje vykusį Lietuvos mokinių graplingo čempionatą, kuriame ir Švenčionių rajonui atstovavę sporto klubo „Liūto narvas“ kovotojai iškovojo tris čempionų titulus.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis