Mes turime 278 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2031
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20575
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67901
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. spalio 26 d., trečiadienis Nr.80 (1613)

Sužalojo peiliu

Jauna 29 metų moteris, gyvenanti Lauko gatvėje, Švenčionėliuose, spalio 18 d. vidurdienį Švenčionių PK pareigūnams pranešė apie šiurpų nutikimą. Ji pasakojo, kad laidotuvių metu, būdama laidojimo namų „Rimtis“ pagalbiniame ruošos kambaryje, patyrė kūno sužalojimą. Toje pat patalpoje buvęs 23 metų vyriškis mažiausiai dviem peilio dūriais sužalojo galinę moters kaklo dalį. Nukentėjusioji dėl patirtos traumos pristatyta į Švenčionių r. ligoninę, kur sutvarkius žaizdą, buvo paleista į namus gydytis ambulatoriškai. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių RPK areštinę.

 

Rastas miręs

Spalio 19 dieną Švenčionių r. PK registruotas pranešimas apie vyro mirtį. Į įvykio vietą - vieną iš gyvenamųjų namų Čerėnų k., (Švenčionių r.,) atvykę policijos pareigūnai lovoje rado 32 metų vyro lavoną. Apie įvykį policijai buvo pranešta tik praėjus daugiau kaip dviem paroms nuo vyrą ištikusios staigios mirties. Lavonas buvo apžiūrėtas medikų. Ant kūno išorinių smurto žymių nenustatyta. Lavonas tyrimui bei mirties priežasčiai nustatyti buvo nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

„Apšvarino“ automobilį

Trečiadienį, spalio 19 d., policija pradėjo tyrimą dėl dingusių automobilio dalių. Švenčionių miesto gyventojas pranešė policijai, jog ryte pastebėjo, kad yra dingusios kai kurios jo automobilio dalys. Automobilis BMW per naktį stovėjo daugiabučio namo Taikos gatvėje kieme. 36 metų transporto priemonės savininkas pasigedo veidrodėlių stiklų, priekyje ir iš galo esančių apdailos detalių, automobilio parkavimo daviklių. Automobilis draustas KASKO draudimu. Įvykio aplinkybes aiškinasi Švenčionių r. policijos komisariato tyrėjai.

 

Pavogė naujas padangas

55 metų Kaltanėnų miestelio gyventoja skundėsi policijai dėl dingusių padangų. Moteris teigė, kad spalio 20 dieną apie pusę dešimtos vakaro pastebėjo, kad iš jos dukrai priklausančio privataus namo, taip pat Kaltanėnų miestelyje, yra pavogtos keturios naujos automobilio padangos. Į namą vagišiai galimai pateko per pastato langą. Padarytas nuostolis siekia 300 eurų.

 

Smurtavo neblaivus sūnus

Nukentėjęs 65 metų vyras skundėsi policijai, kad prieš jį smurtavo sūnus. Šeštadienį, apie septintą valandą vakaro, N. Strūnaičio kaime nuosavame name tarp tėvo ir neblaivaus sūnaus (nustatytas 1,59 prom. girtumas) kilo konfliktas. Sūnus mažiausiai du kartus kumščiu sudavė tėvui per veidą. Įvykio aplinkybes aiškinasi Švenčionių PK pareigūnai.

 

Apvogė sodybą

Nusikaltėlių auka tapo Mozūriškės k. kaime (Labanoro sen.) viešintis Kauno gyventojas. 52 metų vyras spalio 22 pranešė policijai apie dingusį traktoriuką žolei pjauti CUB CADET ir kitus sodo priežiūros įrankius. Nukentėjęs laikinosios sostinės gyventojas pareigūnams aiškino, kad minėta sodo technikos priemonė, kurios jis pasigedo atvykęs į šeimos sodybą, buvo saugiai laikoma ūkiniame pastate. Nukentėjęs sodybos šeimininkas įtarė, kad vagišiai įsibrovė į pastatą nukirpę pakabinamą durų spyną. Padaryta materialinė žala apie 3100 Eur. Įvykio aplinkybės tiriamos.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-10-18 iki 2016-10-23 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota: 76 informaciniai pranešimai, pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai (1 dėl smurto, 3 dėl vagysčių, 1 chuliganizmo atvejis, aptiktas 1 lavonas), išaiškinti 82 administracinis teisės pažeidimai.

Per savaitę fiksuota 51 KET pažeidimas ir yra surašyti protokolai: 3 neblaivūs vairuotojai, 8 pėstieji pažeidė kelių eismo taisykles, 1 vairuotojas buvo be vairuotojo pažymėjimo, 6 neblaivūs dviratininkai, 2 dviratininkai pažeidė kelių eismo taisykles, 4 vairuotojai fiksuoti be saugos diržų. Konfiskuoti 4 pakeliai kontrabandinių cigarečių.

Areštinėje per savaitę buvo 12 asmenų: 1 sulaikytas įtariamas padaręs nusikalstamą veiką, 3 paskirtas kardomasis kalinimas, 2 nuteisti laisvės atėmimu, 6 paskirtas administracinis areštas.

Fiksuota kiti 31 pažeidimai: iš jų surašyti 8 protokolai dėl girtų asmenų pasirodymo viešoje vietoje, 11 dėl chuliganizmo, 3 atvejai kada buvo įžeidinėjami pareigūnai arba jiems pasipriešinama.

Švenčionių r.PK inf.