Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3288
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13475
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89505
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pašaminės kaimo bendruomenė ansamblį papuošė tautiniais drabužiais

2016 m. spalio 26 d., trečiadienis Nr.80 (1613)

Neseniai Pašaminę aplankė didelis džiaugsmas – atkeliavo akordeonas ir tautiniai drabužiai ansambliui. Pašaminiškiai jau apžiūrėjo naują bendruomenės turtą ir planuoja tolesnes veiklas. Juk reikia surengti ir ansamblio krikštynas – dar per Žolinių šventę buvo pasiūlyta visiems bendruomenės nariams galvoti vardus. Taigi reikės vėl susirinkti krikštynoms.

Pašaminės kaimo bendruomenė „Pašaminės draugija“, vadovaujama pirmininko Vasilijaus Menkovo, parengė ir įgyvendina projektą „Puoselėkime krašto tradicijas“ ir gavo jam finansavimą – 2338,2 Eur iš Žemės ūkio ministerijos specialiosios programos „Parama kaimo bendruomenėms“. Bendra projekto vertė 2598 Eur. Pagal projektą bendruomenė įsigijo 6 moteriškus ir 1 vyrišką tautinį aukštaičių kostiumą. Buvo suplanuota tautinius kostiumus pristatyti per Žolinių šventę, tačiau finansavimo nespėjus gauti, jų įsigijimas buvo atidėtas.

Tačiau Žolinių šventė Pašaminėje įvyko. Pašaminės moterų vokalinis ansamblis: Irena Jankovskienė, Vanda Kraujelienė, Anastazija Čerkauskienė, Zofija Leleikienė, Marytė Kulevičienė ir Danutė Bagdonavičienė šiai ypatingai šventei ir gausiam bendruomenės susibūrimui parinko labai platų dainų repertuarą. Ansamblis kaip tik tomis dienomis minėjo vienerių metų sukaktį, o ir žiūrovų atėjo gausiai. Juolab, kad prieš tai bendruomenės koplyčioje buvo aukojamos šventinės Žolinių mišios.

Žolinės šventę Pašaminėje suorganizavusi kaimo klubo vedėja Dalė Basiūnienė, taip pat daug prisidedanti prie bendruomenės veiklos, projektų įgyvendinimo, visiems ansamblio dalyviams įteikė atminimo dovanėles, moterims – gintarines apyrankes, o vieninteliam ansamblio vyriškiui akordeonistui B.Gumbriui – gintarinį segtuką. Šie aksesuarai puikiai tiks prie aukštaitiško tautinio kostiumo.

Pašaminės bendruomenė nuo seno išsiskiria intensyviu ir turiningu kultūriniu gyvenimu. Čia organizuojama daug susitikimų su įvairiais kūrėjais, dažnai vyksta koncertai, pabendravimai, vakaronės. O ir patys pašaminiškiai mėgsta dainą, šokį ir muziką, nori išsaugoti savo krašto tradicijas, folklorą. Ansamblis nuolat repetuoja, rengia pasirodymus ir išvykas, tačiau iki šiol neturėjo priderančių drabužių, muzikos instrumentų. Taigi įgyvendintas projektas neabejotinai prisidės prie Pašaminės kaimo kultūrinio gyvenimo puoselėjimo, praturtins laisvalaikį, skatins bendruomenės narius aktyviau dalyvauti bendruomenės veikloje, tuo pačiu gražinant ir turtinant savo gyvenamąją aplinką bei gerinant gyvenimo kokybę. Dabar ansamblis galės ne tik puikiai pasirodyti savo kaime, bet ir išvykose.

Mūsų inf.

alt

Lėšas projektui įgyvendinti skyrė LR žemės ūkio ministerija iš programos „Parama kaimo bendruomenėms“.

 
Reklaminis skydelis