Mes turime 378 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3167
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19368
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95398
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. lapkričio 9 d., trečiadienis Nr.83 (1616)

Pavogė  kompiuterį

Lapkričio 3 d. į rajono policijos komisariato pareigūnus kreipėsi keturiasdešimtmetis Pabradės miesto gyventojas ir pranešė, kad iš jo namų Ažubalio gatvėje vagys nugvelbė plantšetinį kompiuterį "Huawei Media Pad Silver", kurio vertė 205 eurai.

 

Miško vagystė

44 metų vyras policijai pranešė, kad lapkričio 2 dieną pietų metu nuvykęs į jam nuosavybės teise priklausantį miško sklypą prie Šakymo kaimo (Švenčionių r.) pastebėjo, kad iškirstas miškas ir pavogta mediena. Iš viso iškirsta apie 250 m3  žalios medienos. Padaryta turtinė žala siekia 9000 eurų. 

 

Paauglės išėjo iš namų

Švenčionių rajono policijos komisariatas gavo pranešimus, kad Pabradėje iš savo namų išėjo dvi nepilnametės. Spalio 31 d. dvi moterys, Pabradės miestelio gyventojos, pranešė policijai, kad prieš tris dienas, vakare, apie 8 valandą, iš namų išėjo jų dukros ir pranešimo dieną dar nebuvo grįžusios. Abi penkiolikmetės su savimi turėjo mobilaus ryšio telefonus, tačiau prisiskambinti joms nepavyko. Dėl paauglių dingimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Paaugles pareigūnai surado tos pačios dienos vakare ir perdavė tėvams.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-10-31 iki 2016-11-06 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota:  informaciniai 67 pranešimai, pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai ( 2 dėl vagysčių, 1 dėl smurto, 2 dėl paieškomų asmenų). Išaiškinti 67 administraciniai teisės pažeidimai.

Per savaitę užfiksuoti 24 KET pažeidimai ir surašyti protokolai: neblaivių vairuotojų buvo 3,  2 - be vairuotojo pažymėjimo, 3 neblaivūs dviratininkai,  1 vairuotojas vairavo be saugos diržų. Pėstieji ir dviratininkai padarė 6 pažeidimus.

Areštinėje per savaitę buvo 18 asmenų, 2 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, 3 sulaikyti neblaivūs, laisvės atėmimu nubausti 5 pažeidėjai, 1 pilietis suimtas.

Užfiksuoti 43 kiti pažeidimai. Iš jų surašyti 4 protokolai dėl girtų asmenų pasirodymo viešoje vietoje, 3 dėl chuliganizmo, 1 dėl įžeidimo ar pasipriešinimo pareigūnams.

 

Sužeidė medžiotoją

Lapkričio 5 d. apie 15 val. Švenčionių r., Pabradės miške, medžioklės metu, vyras (g. 1977 m.) iš lygiavamzdžio medžioklinio šautuvo (leidimas išduotas medžioklei) iššovęs į prabėgančią stirną, pataikė į medį ir rikošetu atšokęs šratas sužalojo šalia stovėjusį jaunuolį (g. 1993 m.). Nukentėjusysis dėl sužalotų rankos minkštųjų audinių gydomas ambulatoriškai.

 

Kontrabandininkai neteko rūkalų

Švenčionių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo trys kontrabandininkai su  beveik 4 tūkstančiais pakelių neteisėtai į Lietuvą atgabentų rūkalų.

Trečiadienį naktį prie sienos su Baltarusija patruliavę Pavoverės užkardos pareigūnai aptiko įtartinus dviejų asmenų pėdsakus, vedančius nuo vietinio Švenčionių rajono kelio į Bevardžio mišką.

Jais sekę pasieniečiai Adamavo kaimo prieigose rado keturis ryšulius, apvyniotus juoda polietileno plėvele. Kiekviename jų buvo po dvi  surištas gamyklines rūkalų dėžes.

Iš viso rasti 3996 pakeliai cigarečių „NZ Gold Supers Slims“ su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Rūkalai buvo sukrauti prie apleistos sodybos, esančios už maždaug 3 kilometrų nuo valstybės sienos su Baltarusija.

Į įvykio vietą VSAT pareigūnai iškvietė kinologą su belgų aviganiu Ego. Keturkojis pėdsekys pasieniečius nuo sodybos per pievas ir arimus nuvedė pusantro kilometro link kelio tarp Švenčionių rajono Gaspariškių ir Dalininkų kaimų. Čia VSAT pareigūnai sulaikė įtartiną vyrą. Paaiškėjo, kad jis yra 27 metų Vilniaus rajono gyventojas.

Tuo tarpu kitoje Adamavo kaimo pusėje specialiosios užkardos pasieniečiams įkliuvo 20 ir 28 metų Vilniaus rajono gyventojai. Jie sulaikyti beeinantys Andriukėnų kaimo link.

Pirminiais duomenimis, visi trys vyrai yra susiję su kontrabandinio krovinio gabenimu.

Rastosios cigaretės laikinai saugomos Ignalinos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gabentojams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų, o dvidešimtmečiui Vilniaus rajono gyventojui dar teks atsakyti ir už tai, kad būdamas pasienio ruože neturėjo asmens dokumento.

 

Švenčionių RPK , Policijos departamento ir VSAT Ignalinos rinktinės inf.

 
Reklaminis skydelis