Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1926
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12113
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88143
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių progimnazijos mokiniai ir mokytojai su visa Lietuva siekė rekordo

2016 m. lapkričio 16 d., trečiadienis Nr.85 (1618)

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Japonijos ambasada Lietuvoje organizuoja nacionalinį, pusę metų vyksiantį Japonijos menų ir kultūros projektą „WABI–SABI tobulumas netobulume“. Šis projektas skatina visus Lietuvos moksleivius susipažinti su Japonijos kultūra iš arčiau, kuriant ir atskleidžiant tobulumą netobuluose dalykuose, įvairiomis Japonijos meno raiškos formomis.

Šis projektas prasidėjo 2016 m. lapkričio 11 d., kai LVJC vyko Japonijos menų ir kultūros projekto „WABI–SABI tobulumas netobulume“ atidarymas, į kurį susirinko 40 Lietuvos mokyklų atstovai ir svečiai.

Džiugu, kad į šį projektą įsijungė ir Švenčionėlių progimnazijos bendruomenė. Mokytoja Angelė Maliavkienė su moksleivėmis Greta Mančinskaite (7a kl.), Raminta Stankevičiūte (8b kl.), Greta Kolesinskyte (8b kl.) buvo išvykusi į Vilnių, kur dalyvavo minėto projekto atidarymo renginiuose ir veiklose. Beje, pasak mokytojos A.Maliavkienės, tai jau ne pirmas Švenčionėlių progimnazijos bendruomenės dalyvavimas Japonijos kultūrą skleidžiančiuose projektuose.

Šių metų renginys Vilniuje prasidėjo organizatorių bei partnerių sveikinimo žodžiais. Paskui vyko projekto pristatymas, novatoriškas Pauliaus Mielinio pranešimas „Origami – nuo gervės iki kosminių teleskopų“. Taip pat buvo demonstruojami tradiciniai Japonų drabužiai – kimono, supažindinta su Japonijos meno raiškos formomis – origami, anime, manga, haiku, kokeshi, sumi-e, kaligrafija.

Pagrindiniu projekto akcentu, žinoma, tapo siekimas „Daugiausiai lankstinių lankstytojų“ rekordo Lietuvoje!

Prie šio rekordo siekimo prisidėjo ir Švenčionėlių progimnazijos bendruomenė, tą pačią lapkričio 11-ąją 11 valandą gausiai susibūrusi savo mokyklos sporto salėje lankstyti origami lotoso žiedų. Iš viso Švenčionėlių progimnazijoje lotoso žiedus iš popieriaus lankstė 396 vaikai ir mokytojai. Juos stebėjo ir nepriklausomi stebėtojai, buvo mokinių tėvelių, fotografų.

Visi dalyviai turėjo popieriaus, lankstymo schemas, tad stengėsi kuo kruopščiau išlankstyti sudėtingą figūrą ir patirti to proceso malonumą. Gal ne viskas pavyko tobulai, bet juk ir sakoma – tobulumas netobulume...

LVJC ir kitose Lietuvos švietimo įstaigose esantys moksleiviai bei pedagogai, vienu metu 2016.11.11 11 val. pradėjo ir 15 minučių lankstė lotoso žiedus ir kitus simbolinę reikšmę turinčius lankstinius.

Ar pavyko pasiekti norimo rekordo, turėtų paaiškėti 2016 m. lapkričio 22 d., kai bus gauti tikslesni visų dalyvių sąrašai.

LVJC informavo, kad projektas žengė į antrąjį – kūrybinį etapą! Čia laukia pedagogams skirtos mokymų sesijos, moksleivių kūrybinių darbų siuntimas – tobulumo paieškos netobuluose dalykuose!

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis