Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3230
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13417
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89447
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Artėjant Kalėdoms, pakvipo kepiniais

2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis Nr.92 (1139)

Laukdama artėjančios Kalėdų šventės ne viena šeimininkė, matyt, pagalvoja apie tai, kuo čia pavaišinus šeimos narius ir svečius. Puiki proga parodyti savo meistriškumą ir pažiūrėti, ką kitos daro, buvo jau antrą kartą organizuotose kalėdinių saldumynų kepėjų varžytuvėse, kurios vyko Švenčionių kultūros centre, o jas organizavo Lietuvos liaudies partijos Švenčionių skyrius.

Jau įžengus į fojė, kur savo kepinius išdėliojo varžytuvių dalyvės ir dalyviai (buvo ir vyriškos giminės atstovų, atvežusių savo gaminius), pajunti malonų kvapą, o akys tiesiog raibsta nuo kepinių grožio. Apie skanumą, žinoma, buvo galima kalbėti vėliau, kai viską apžiūrėjo ir išragavo žiuri, bet galiu drąsiai pasakyti, kad šį kartą tiek išorinis vaizdas, tiek skonis sutapo. Prieš konkurso pradžią dainavo folkloro ansamblis „Aušrelė“, sveikino Lietuvos liaudies partijos pirmininkė profesorė Kazimiera Danutė Prunskienė, kuri pasidžiaugė, kad konkursas jau tampa tradiciniu, o pasižvalgius po kepiniais nukrautus stalus, juntamos artėjančių švenčių nuotaikos. Lietuvos liaudies partijos Švenčionių skyriui gerb. Kazimiera Prunskienė palinkėjo ir toliau tęsti gražią adventinę tradiciją.

Žiuri, kurią sudarė Kazimiera Prunskienė (pirmininkė), Vaidotas Prunskus, Meilutė Savukynė, Svetlana Ustinovičienė ir Asta Paškevič, teko iš tiesų nelengva užduotis išragauti visus skanėstus bei įvertinti jų estetinį ir meninį vaizdą. Gerą valandą eidami nuo stalo prie stalo komisijos nariai sąžiningai ragavo ir apžiūrinėjo, o po to dar ilgokai diskutavo aiškindamiesi visus niuansus. Ir štai rezultatai suvesti, prizai paruošti ir komisijos pirmininkė paskelbia rezultatus. Saldumynų karaliaus – torto – grupėje pirmą vietą laimėjo Asta Matuškevičienė. Jos konkursui pateikti tortai atrodė iš tiesų įspūdingai. Antra vieta atiteko Aldonai Noreikienei, o štai trečias vietas komisija skyrė net dvi: Ritai Skinder ir Nadeždai Kujelienei su sūnumi. Pyragų grupėje nepralenkiama savo išmone buvo Regina Gailiušienė, kuri dar ir apdainavo kviečio kelią. Antrą vietą laimėjo Justina Kaminskaitė, o trečią Marius Babachinas. Sausainių grupėje pirmą vietą laimėjo Audronė Drabavičienė su sūnumi, antroji vieta atiteko Švenčionių PRC komandai (mokytoja Danutė Aučynienė), o trečioji Jolantai Pranskuvienei. Buvo įteikta ir keletas paskatinamųjų prizų. Net ir pasibaigus oficialiai šventė daliai dalyviai ir svečiai neskubėjo skirstytis, bendravo, dalinosi įspūdžiais.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis