Mes turime 167 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3400
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10136
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54119
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. lapkričio 30 d., trečiadienis Nr.89 (1622)

Pasisėdėjimas baigėsi muštynėmis

Sekmadienio vakarą du jauni vyrukai, 25 ir 19 metų amžiaus, užsuko į svečius pas 21 metų draugę. Trijulė smagiai leido laiką nuosavame merginos name Svirkų kaime (Švenčionių r.). Pasisėdėjimo metu kompanija nevengė alkoholio. Įsijautę vyrukai santykius aiškintis pradėjo kumščiais. Kilus muštynėms, devyniolikmetis stipriai aptalžė savo bendrininką. Pastarajam buvo sulaužyta nosis. Nukentėjusysis paguldytas į Švenčionių r., traumatologijos skyrių ir yra stebimas medikų.

 

Nukentėjo nuo sugyventinio

Lapkričio 28 d. į rajono policijos komisariato pareigūnus kreipėsi 41 metų Pabradės miesto gyventoja ir pranešė, kad patyrė fizinį smurtą.

Sekmadienį prieš pat vidurnaktį tarp sugyventinių kilo konfliktas. Moteris skundėsi, kad nuo alkoholio apsvaigęs šešiasdešimtmetis vyras kumščiu trenkė moteriai į veidą, konkrečiai į nosies sritį ir toliau siautėdamas dar įkando sugyventinės nepilnametei dukrai į rankos pirštą. Vyriškiui buvo nustatytas 1.65 promilių girtumas. Smurtautojas uždarytas į areštinę.

 

Nukentėjo vairuotojas

Lapkričio 24 d. Švenčionių r. policijos komisariate fiksuotas pranešimas apie kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai susidūrusius automobilius. Ketvirtadienį apie pusę septynių vakaro 106-ajame minėto kelio kilometre susidūrė du automobiliai „Volvo XC90“ ir „Citroen Xsara“.

Autoįvykio metu traumą patyrė penkiasdešimtmetis automobilio „Citroen Xsara“ vairuotojas. Jis pristatytas į Respublikinę Vilniaus Lazdynų ligoninę. Medikai, apžiūrėję nukentėjusįjį, nustatė dešinės kojos girnelės lūžį. 40-ies metų „Volvo XC90“ vairuotojas nenukentėjo.

 

Nukentėjo nuo internetinių sukčių

Jaunas Milkuškų kaimo gyventojas įkliuvo į internetinių sukčių pinkles. Vienos dienos pavakare apie 16 val. jis banko pavedimu pervedė 2000 eurų į „Beneficiarys“ sąskaitą. 25 metų vyras internetu pirko specialią sodo-daržo techniką, žemkasę „BobCat“. Nieko blogo neįtardamas, kitą dieną pirkėjas panoro pasitikrinti atliktos banko operacijos būseną. Didžiai jo nuostabai internetinio tinklapio, kuriame buvo paskelbtas prekės pardavimas, rasti nepavyko. Nebuvo ir galimybės atšaukti atliktą pavedimą. Ikiteisminį tyrimą dėl internetinių sukčių padarytos žalos pradėjo Švenčionių r. policijos komisariato pareigūnai.

 

Apiplėšė namą

Švenčionių r. policijos komisariatas lapkričio 21 d. gavo pranešimą apie įsilaužimą į privatų namą. Fabriko gatvėje, Adutiškyje, esančio namo savininkė grįžusi namo pastebėjo išlaužtas laukujes duris, iš namų dingo nešiojamas kompiuteris, kilimas, knygų lentyna su knygomis. Kambaryje mėtėsi sulaužyti baldai. Padaryto nuostolio suma siekia 500 eurų.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-11-21 iki 2016-11-27 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 78 informaciniai pranešimai, pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai, išaiškinti 92 administraciniai teisės pažeidimai: iš jų 11 girtų viešoje vietoje, 12 chuliganizmo atvejų, 4 vagystės, 3 melagingi pranešimai, 4 atvejai įžeidimas bei pasipriešinimas pareigūnams.

Per savaitę fiksuoti 39 KET pažeidimai: 1 neblaivus vairuotojas (užsienio pilietis), 12 pėsčiųjų kartu su dviratininkais pažeidė kelių eismo taisykles, 3 vairavo transporto priemones be vairuotojo pažymėjimo, įkliuvo 2 neblaivūs dviratininkai, 2 vairuotojai fiksuoti be saugos diržų. Išaiškintas 51 viešosios tvarkos pažeidimas. Į PK pristatyta 14 asmenų, iš jų 11 patalpinti į laikino sulaikymo patalpą, 8 neblaivūs asmenys. Areštinėje per savaitę buvo 16 asmenų: 4 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, 8 asmenims paskirtas administracinis areštas, laisvės atėmimu nubaustas 1 pažeidėjas, 3 piliečiai suimti.

 

Įtariamas padegimas

Lapkričio 24 d. apie 2 val. Švenčioniųr., Pabradėje, Arnioniųg., prie prekybos centro rampos, metaliniame priestate kilo gaisras, kurio metu sudegėviduje buvusios medinės paletės, kartoninės dėžės, plastikinėtara bei nudegėpriestato stogas. Įtariamas padegimas. Materialinis nuostolis nustatinėjamas. Įtariamasis (g. 1995 m.) uždarytas įareštinę.

 

Šalia sudegusio automobilio sudegęs kūnas

Lapkričio 28 d. 4 val. 30 min. Ignalinos r., kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 97-ame km,  automobilių stovėjimo aikštelėje, rastas sudegęs automobilis „BMW 116" bei šalia jo rastas sudegęs nenustatytos tapatybės ir lyties lavonas.

Švenčionių r. PK ir PD inf.