Mes turime 345 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1579
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17780
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93810
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

KATARAKTOS GYDYMO INFORMACINĖ PROGRAMA. Kataraktos operacija – galimybė regėti

2016 m. lapkričio 30 d., trečiadienis Nr.89 (1622)

Aklumas – viena sunkiausių žmogaus negalių. Apakęs ar tik šviesą nuo tamsos skiriantis žmogus praranda savarankiškumą, nebegali užsiimti įprastine veikla, jam nuolat reikalinga artimųjų pagalba.  Nors ši negalia gali užklupti bet kurį iš mūsų, tačiau vyresnio amžiaus žmonės dažniausiai apanka dėl kataraktos – senatvinių akies lęšiuko pokyčių. Dėl kokių priežasčių vystosi katarakta, kokie šios ligos simptomai, kokie galimi gydymo būdai ir kokios pasekmės laukia nesigydant, klausiame A.Klinikos „Akių chirurgijos centro“ gydytojo Saulius Ačo.

 

- Kas yra katarakta ir kodėl ji išsivysto?

- Katarakta – akies lęšiuko sudrumstėjimas, dažniausiai atsirandantis dėl medžiagų apykaitos sulėtėjimo. Tai viena dažniausių vyresnio amžiaus žmonių regėjimo netekimo priežasčių.Dažniausiai katarakta laikoma kaip bendra organizmo senėjimo pasekmė, tačiau ji gali įsivystyti ir jaunesniame amžiuje – pasireikšti kaip kitų ligų (pvz.: cukraligės) komplikacija, atsirasti po akies traumų, būti paveldėta ir kt.

 

- Kokie kataraktos simptomai?

- Pirmasis ligos požymis – silpstantis regėjimas. Jei regėjimas palaipsniui blogėja reiktų ilgai nelaukiant pasikonsultuoti su gydytoju. Sergantieji katarakta dažnai skundžiasi jautrumu šviesai, išblukusiomis ar išplaukusiomis spalvomis, matymu kaip pro nešvarų stiklą, dvejinimusi. Žmogus nebeįžiūri artimųjų veidų bruožų, daiktų kontūrų, iškyla problemos užsiimant įprastine veikla, vairuojant automobilį. Ligai progresuojant  silpstantis regėjimas gali baigtis aklumu.

 

- Kaip katarakta gydoma?

- Kataraktą išgydančių vaistų nėra. Vienintelis būdas pagyti – kataraktos operacija. Operacijos metu naudojantšiuolaikišką mikrochirurginę įrangą – fakoemulsifikatorių – pro 2-3 mm dydžio pjūvį sudrumstėjęs lęšiukas išsiurbiamas ir pakeičiamas skaidriu dirbtiniu lęšiuku. Kataraktos operacija – neskausminga, jos trukmė apie 30 minučių, po operacijos nereikalingas stacionarus gydymas. Pacientai gerai matyti dažniausiai pradeda iškart po operacijos ar praėjus keletui dienų.

 

- Kokios pasekmės laukia nesigydant?

- Svarbiausia nelaukti, kol silpstantis regėjimas baigsis aklumu, kadangi subrendusios kataraktos operaciją techniškai sunkiau atlikti, padidėja operacinių ir pooperacinių komplikacijų rizika. Be to, kataraktai progresuojant, gali padidėti akispūdis, galima susirgti nepagydoma akių liga – glaukoma. Katarakta yra viena iš dažniausių aklumo priežasčių, tačiau anksti diagnozavus ir tinkamai gydant šią ligą galima visiškai išgydyti.   

 

Operuoja gydytojai profesionalai.

Akių chirurgijos centre operacijas atlieka savo srities profesionalas – gyd. Saulius Ačas. Tai aukščiausios kvalifikacijos specialistas, kuriam kataraktos operacija – kasdienybė. Šis gydytojas atliko ne vieną ypač sudėtingą akių operaciją, kas leido įgyti neįkainojamos patirties. Gydytojas Saulius Ačas pelnė pacientų pasitikėjimą – jo ypatingas dėmesys kiekvienam žmogui, noras kuo greičiau ir efektyviau padėti sergančiajam, neliko nepastebėtas.

Jei katarakta,  vargina jus ar jūsų artimuosius, nedelskite – patikėkite savo regos problemas šios srities profesionalams. Pažangių technologijų dėka kataraktos operacija tapo labai saugi, neskausminga ir efektyvi.

Visus, kuriems gydytojai diagnozavo kataraktą ir reikia atlikti operaciją, kviečiame į „Akių chirurgijos centrą“, esantį Savanorių pr. 66, Kaune.

Šiuolaikinė mikrochirurginė įranga, kokybiškos priemonės, profesionali patyrusių specialistų komanda padės pasiekti puikių rezultatų.

Registruokitės telefonu (8 37) 750 805. www.akiuchirurgija.lt

 
Reklaminis skydelis