Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4155
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22699
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70025
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mažiau gimsta, mažiau ir miršta...

2016 m. gruodžio 3 d., šeštadienis Nr.90 (1623)

Štai ir baigėsi kalendorinis 2016-ųjų ruduo. Pradėjome skaičiuoti ne tik pirmojo kalendorinės žiemos mėnesio, bet ir paskutinio šių metų mėnesio dienas. O koks buvo rudens finišas? Koks buvo gana žiemiškas lapkritis demografinėje plotmėje?

Švenčionių rajone lapkritį įregistruota 17 gimusių vaikų, 32 žmonės mirė, 6 poros susituokė ir 4 išsiskyrė. Jei pažiūrėsime į skaičius atidžiau ir prisiminsime ankstesnius metus, pamatysime, kad bent jau lyginant su 2015 m. lapkričiu, kai gimusių vaikų buvo įregistruota 23, mirusių žmonių buvo 49, 6 santuokos ir net 8 ištuokos, šiemet visko mažiau. Bet tuos skaičius galime vertinti dvejopai. Štai, kad ir šiemet gimusių vaikų yra 6 mažiau – minusas, o štai, kad mirčių net 17 mažiau – pliusas. Santuokų balansas lygus, o tai, kad ištuokų mažiau – irgi pliusas.

Reziumuojant trumpą apžvalgą galima teigti, kad šių metų lapkritis demografiniu atžvilgiu Švenčionių rajone buvo geresnis, daugiau pliusų nei minusų. O gal jau ir gimdyti, ir mirti galinčių žmonių sparčiai mažėja. Nes, ko gero, kitų metų pradžioje Švenčionių r. gyvenančių žmonių skaičius pagal oficialią statistiką nesieks ir 25 tūkstančių.

Algis JAKŠTAS