Mes turime 369 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2527
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18728
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94758
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. gruodžio 7 d., trečiadienis Nr.92 (1625)

Neblaivus sugyventinis aptalžė šonus

28 metų Švenčionių rajono gyventoja nukentėjo nuo dešimtmečiu vyresnio savo sugyventinio. Viename iš privačių Naujo Strūnaičio kaime esančių namų, penktadienio vakarą lėbavo pora sugyventinių. Prieš pat vidurnaktį vyras pradėjo užgaulioti savo moterį, keikėsi necenzūriniais žodžiais, rėkavo, kumščiu mažiausiai vieną kartą trenkė jai per veidą, kelis kartus kumščiais daužė per šonus, tampė už plaukų, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą.

 

Pavogė dviratį ir pompą

Švenčionių r. policijos komisariatas gruodžio 1 d. gavo pranešimą apie kėsinimąsi į privatų turtą. Gamyklos gatvėje Pabradėje esančio pagalbinio pastato savininkas, ankstų rytą pastebėjo, jog iš sandėliuko dingo rudos spalvos dviratis „Penza“ ir rankinė dviračio pompa, kurios kaina 10 eurų. Padaryto nuostolio suma siekia 90 eurų.

 

Apgavo

Nuo sukčiautojo nukentėjo vyras, planavęs pirkti lengvąjį automobilį. Trečiadienio vidudienį Švenčionių miesto centre prie banko „Swedbank“ susitiko du vyrai, ketinę sudaryti sandorį. Vienas jų perdavė kitam 150 eurų – užstatą už BMW 730 markės lengvąjį automobilį. Gavęs pinigus, vyras dingo ir išjungė mobilųjį telefoną.

 

Rastas miręs jaunuolis

Lapkričio 29 dieną apie penktą valandą ryto, Kaltanėnuose esančioje kaimo turizmo sodyboje „Prie Žeimenos“ buvo aptiktas dvidešimtmečio lavonas. Į nurodytą vietą be policijos pareigūnų atvyko Greitosios medicinos pagalbos specialistai. Apžiūrėję lavoną medikai nustatė, kad dešinėje kūno pusėje yra aiškiai matomi nubrozdinimai. Lavonas tyrimui bei mirties priežasčiai nustatyti buvo nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Sulaikytas Valstybės apsaugos departamento  darbuotojas

Lapkričio 30 d. apie 23 val. 5 min. Švenčionių r., Švenčionėliuose dėl viešosios tvarkos pažeidimo sulaikytas neblaivus (pripūtė 2,20 prom. alkoholio) Vadovybės apsaugos departamento prie VRM vyresnysis inspektorius 39 metų vyras  R.J. (g. 1977 m.), kuris išblaivinimui atvesdintas į Vilniaus apskr. VPK Švenčionių r. PK laikino sulaikymo patalpą. Įvykio aplinkybių tyrimas tęsiamas.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-11-28 iki 2016-12-05 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 94 informaciniai pranešimai, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai, išaiškinti 76 administracinis teisės pažeidimai: 8 ATP protokolai surašyti dėl girto asmens pasirodymo viešoje vietoje, 11 dėl smulkaus chuliganizmo, 3 dėl vagystės, 1 dėl melagingo pranešimo, 4 dėl įžeidinėjimo bei pasipriešino pareigūnams.

Pareigūnai už KET pažeidimus surašė 44 protokolus: 1 asmuo neturėjo vairuotojo pažymėjimo, 2 be saugos diržų, 1 neblaivus dviratininkas, 4 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai, 1 vairuotojas nesustojo stabdomas ir kt.

Į PK pristatyta 10 asmenų. Iš jų 2 patalpinti į laikino sulaikymo patalpą ir 4 neblaivūs asmenys. Areštinėje per savaitę buvo 22 asmenys: 7 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, 3 asmenims paskirtas administracinis areštas, 3 pažeidėjai nubausti laisvės atėmimu, 9 piliečiams paskirtas administracinis areštas.

Švenčionių r. PK ir Policijos departamento inf.

 
Reklaminis skydelis