Mes turime 313 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5062
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15249
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91279
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Miškininkai tradiciškai dalins eglių šakas ir kvies parsinešti Kalėdas į savo namus

2016 m. gruodžio 10 d., šeštadienis Nr.93 (1626)

Gruodžio 20-ąją jau aštuntąjį kartąvisos Lietuvos miškų urėdijos įteiks šventinę dovaną šalies žmonėms – dalins eglių šakas ir tradiciškai kvies parsinešti Kalėdas į savo namus. Pagrindinėse miestų ir miestelių aikštėse, kitose susibūrimų vietose eglišakių kasmet išdalinama per šimtą tūkstančių. Miškininkai džiaugiasi šios socialinės akcijos populiarumu ir tuo, kad visuomenė vis labiau domisi gamtos išsaugojimu.

Švenčionėlių urėdijos miškininkai akcijos metu, šių metų gruodžio 20 dieną nuo 13 val. rajono gyventojams nemokamai dalins eglių ir pušų šakas jau įprastose vietose - Švenčionėliuose Priestočio gatvėje bei Švenčionių mieste Vilniaus gatvėje, prie pašto.

Prekybą kalėdiniais medeliais urėdijos girininkijos pradės gruodžio 16 dieną. Nuo šios dienos iki Naujųjų metų (išskyrus šv. Kalėdas – gruodžio 25, 26 d.) visose girininkijose nuo 7 iki 16 val., o kur pirkėjų gausu - ir vėlesniu laiku, prekiausime eglutėmis, pušaitėmis ir jų šakomis.  

Miškininkai įsitikinę, kad eglišakių dalinimo akcija skatina ir žmonių kūrybiškumą –  draugėn  susirinkę namiškiai gali sukurti meninę kompoziciją, kabinti ant šakos galbūt net pačių rankomis gamintus žaisliukus. O ir šakos pritaikymas labai universalus – ji gali tapti šventinio stalo puošmena ar būti jaukiai įkurdinta kitoje namų erdvėje.

Miškų urėdijos, paskelbusios kalėdinių puokščių konkursus, prisidėti prie akcijos gražiais darbeliais pakvietė ir jaunuosius miško bičiulius. Šie jau komponuoja kalėdines puokštes, kurias dovanos Šventos senų ir neįgalių žmonių globos namuose gyvenantiems senjorams.

VĮŠvenčionėliųmiškųurėdijos informacija

 
Reklaminis skydelis