Mes turime 145 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:634
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4027
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51353
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tradiciškai buvo paminėta Tarptautinė neįgaliųjų diena

2016 m. gruodžio 17 d., šeštadienis Nr.95 (1628)

Gruodžio 3 d. visame pasaulyje buvo minima Tarptautinė žmonių su negalia diena. Kiekvienais metais Švenčionių pradinėje mokykloje ši diena minima ypatingai. Ir šiemet -  gruodžio 5 d., buvo neeilinė diena vaikams su negalia. Iš pat ryto į Švenčionių Kultūros centrą džiugiai nusiteikę susirinko vaikai su negalia iš Švenčionių pradinės mokyklos lavinamosios klasės, Švenčionių ir Švenčionėlių progimnazijų paminėti jiems skirtos dienos. Gražią dovaną – filmo ,,Aviukas Šonas“ peržiūrą vaikams padovanojo Kultūros centro administracija. Linksmas ir spalvingas animacinis filmas nepaliko abejingų žiūrovų. Magiškas didysis ekranas pritraukė 32 vaikų su negalia dėmesį.

Po filmo peržiūros Švenčionių pradinės mokyklos lavinamosios klasės mokiniai susėdo prie neįprasto pietų stalo: Švenčionyse veikianti  kavinė "Pajo pizza" jiems padovanojo įvairių rūšių picų. Picas vaikams pristatė Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys A. Karvelis, kuris padėkojo lavinamosios klasės pedagogams ir darbuotojams už darbą, o vaikams palinkėjo geros sveikatos, gražių dienų.

Vaistažolių įmonė "Acorus" tradiciškai vaikams su negalia ir jų šeimos nariams Tarptautinės neįgaliųjų žmonių dienos proga padovanojo arbatos rinkinius.

Renginys buvo organizuojamas vykdant Švenčionių rajono savivaldybės remiamą sveikatos projektą "Aš galiu ir noriu būti fiziškai aktyvus". Šis projektas – tai galimybė vaikams su negalia neužsidaryti  tarp keturių sienų, ieškoti ir rasti sau tinkamos veiklos, kartu bendrauti, pramogauti  ir sportuoti.

Švenčionių pradinės mokyklos lavinamosios klasės specialioji pedagogė Ina Petrovskienė