Mes turime 401 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3037
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19238
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95268
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Apie ūkinių gyvūnų registraciją bandos numeriu

2011 m. gruodžio 17 d., šeštadienis Nr.93 (1140)

Ūkiniai gyvūnai, kurie neregistruojami individualiais numeriais, yra registruojami bandos numeriu. Individualiais numeriais ženklinami galvijai, arklai, avys ir ožkos. Visi kiti ūkiniai gyvūnai yra registruojami bandos numeriu. Kiaulių laikytojai privalo registruoti kiaules vieną kartą per einamųjų metų ketvirtį siekiantieji valstybės paramos ir ne rečiau kaip du kartus per metus nesiekiantieji valstybės paramos kiekvieno pusmečio sausio ir liepos mėnesį. Kitus ūkinius gyvūnus laikytojai turi registruoti ne rečiau kaip du kartus per metus, kiekvieno pusmečio sausio ir liepos mėnesį ir prieš teikdami paraišką gauti Valstybės paramą. Duomenys apie bandomis registruotus ūkinius gyvūnus galioja einamaisiais kalendoriniais metais. Dėl ūkinių gyvūnų registracijos bandos numeriais galima kreiptis į Švenčionių VMVT arba į privatų veterinarijos gydytoją.

Ūkiniam gyvūnui pametus ausies įsagą, arba ausies įsago įrašams tapus neįskaitomiems, laikytojas ne vėliau kaip per tris kalendorines dienas turi kreiptis į privatų veterinarijos gydytoją dėl ausies įsago užsakymo. Taip pat ūkinių gyvūnų laikytojai ausų įsagų gali užsisakyti ir įsigyti tiek, kiek planuoja kitais metais turėti ūkinių gyvūnų ir gauti prieauglio.

Česlava VEIKUTIENĖ
Švenčionių VMVT vyr. vet. gydytoja-inspektorė

 

 
Reklaminis skydelis