Mes turime 384 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3227
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19428
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95458
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Projektas „Sportas be smurto“ baigtas

2016 m. gruodžio 31 d., šeštadienis Nr.97 (1630)

Švenčionėlių sporto klubas „Žeimenis“, vadovaujamas Stanislav Podvoiskij, baigė vykdyti projektą „Sportas be smurto“, kuris vyko akcijos „16 aktyvumo dienų prieš smurtą“ metu ir tapo prasminga jos dalimi. Pagal projektą vykusios veiklos – įvairios sporto varžybos ir seminarai – skleidė gėrį, draugystę, suartino ir aktyvino žmones, ypač su negale, užmezgė naujų ryšių. Varžybų šventėse nugalėjo draugystė ir gera nuotaika, nei pykčiui, nei smurtui neliko jokių šansų. Projektui vadovavo daug įvairių sporto projektų sėkmingai įgyvendinęs S.Podvoiskij.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai buvo pateikta nemažai projektų, laimėjo ministerijos paramą tik 50. Tarp jų sporto projektų buvo labai nedaug. Smagu, kad vienas iš tų nedaugelio – sporto klubo „Žeimenis“ projektas „Sportas prieš smurtą“. Pagal projektą surengta akcija „16 aktyvių dienų prieš smurtą“. Labai gražiai vyko sportinis seminaras, kuriame dalyvavo Švenčionių „Carito“ dienos centro vaikai, kurie rašė, piešė, kalbėjosi, kaip padaryti, kad būtų gražiau ir saugiau gyventi. O sportas juk atitraukia žmones nuo beprasmiško dykinėjimo, žalingų įpročių, padeda pasijusti sveikesniais, pabūti draugiškoje kompanijoje. S.Podvoiskij įsitikinęs, kad sportas labai reikšmingas žmogaus gyvenime, ypač vaikų, kurių šeimose yra rimtų problemų. Sporto dėka vaikai išmoksta gyventi gražiai, sveikai, daugiau pakeliauja.

Pagal projektą surengtose futbolo varžybose dalyvavo 8 mažųjų komandos (80 vaikų) ir 8 komandos (80 vaikų) kitos amžiaus grupės. Krepšinio varžybose – 50 vaikų, o seminare – 25.

Gruodžio10 d., šeštadienį, Pabradėje, Socialinės globos namuose, vyko Neįgaliųjų sporto žaidynės ir šaškių, šachmatų turnyras, į kurį buvo pakviesta ir svečių iš Nemenčinės, Sužionių. Pasak S.Podvoiskij, pastaruoju metu ypač auga šaškių ir šachmatų populiarumas. Tą parodė ir pastarosios varžybos, kurios pasižymėjo dalyvių gausa. Varžybose dalyvavo daugiau kaip 60 žmonių. Šaškių varžybose tarp vyrų laimėjo Viačeslav Šumila, kitas tris vietas užėmė Viačeslav Perveinis, Marjan Lisovskij (svečias iš Sužionių), Vitold Jankovskij. Tarp šaškininkių stipriausios buvo Valentina Adamovič, Lilija Komaiško, Malgožata Barzdo, Danutė Vitkovskaja. Šachmatų nugalėtoju tapo Valerijus Bogajecas, kitos vietos atiteko Arkadij Grickevič (Nemenčinė), Darjuš Jelinskij.

Varžybos vyko visą dieną, bet visi buvo labai patenkinti, niekas nepavargo, neskubėjo namo, laukė šventės finalo.

S.Podvoiskij vadovaujamas „Žeimenio“ sporto klubas prie žaidynių ir visų projektinių sporto renginių organizavimo prisidėjo ir nuosavomis lėšomis. Klubo sąskaita nupirkti medaliai ir taurės, po varžybų vyko kalėdinė vakaronė. Jos metu vyko ir galutinis projekto apibendrinimas, kuriame dalyvavo treneriai, savanoriai, rėmėjai ir pagalbininkai. Buvo aptartos ateities gairės, galimybės pritraukti į sportinį užimtumą kuo daugiau vaikų ir jaunimo. Planuojama toliau įgyvendinti tęstinį projektą, vėl gavus jam finansavimą.

Naudodamiesi proga, projekto dalyviai kalbėjo ne tik apie sportą, bet ir apie socialinės reabilitacijos projektą. Neįgaliųjų sąjunga rašo projektą jam ir gauna finansavimą iš Neįgaliųjų departamento, taip pat lėšomis prisideda (komunalinės, transporto išlaidos) savivaldybė, už ką S.Podvoiskij taip pat dėkoja.

Projekto metu užsimezgusi draugystė jau turi tąsą. Sausio 3 d. rajono šaškininkai jau pakviesti į analogiškas varžybas Sužionyse.

Projekto vadovas Stanilav Povoiskij sakė esąs labai dėkingas visiems dalyviams, taip pat padėjusiems organizuoti ir vykdyti varžybas Tadeuš Šimkovič ir Viačeslav Perveinis.

Projektą finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis