Mes turime 398 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2792
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18993
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95023
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Viešųjų pirkimų tarnyba vėl tiria Švenčionių r. savivaldybės pirkimus

2017 m. sausio 7 d., šeštadienis, Nr.2 (1632)

Gavusi informaciją dėl galimų LR Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatų pažeidimų, Viešųjų pirkimų tarnyba vėl tiria Švenčionių rajono savivaldybės valdininkų veiksmus. Šįkart sukėlė abejonių skaidrumu Architektų ir Arnionių g. Pabradėje bei Žeimenos ir Kaltanėnų gatvių remonto darbų, automobilių stovėjimo aikštelės ir nuotekų tinklų statybos Švenčionių ir Pabradės miestuose. Visi pirkimai kažkodėl vykdyti supaprastinto viešojo pirkimo riboto konkurso būdu. Paprasčiau sakant, kuo mažiau viešumo. Apie šiuos pirkimus dar rudenį buvo kilęs šaršalas – savivaldybė tai vykdė, tai stabdė, bandė nutraukti konkursą, paskui vis dėlto darbai prasidėjo. Iš pačių valdančiųjų sklido kalbos, kad kažkas kažko nepasidalina, kilo rimtų nesutarimų tarp valdančiųjų. Kalbama, kad šios valdžios praktika – konkursai iš kito galo: kol neranda „tinkamo“ rangovo ir nesutaria, konkurso neskelbia. Ar ne iš to ir kyla problemos?

Pradėjusi tyrimą, Viešųjų pirkimų tarnyba sausio 3 d. pareikalavo savivaldybės nedelsiant, per 1 darbo dieną nuo prašymo gavimo, pateikti sutartis su rangovais ir suteikti tyrimui reikalingą prieigą prie Centrinėje Viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje esančios pirkimų informacijos – vardinį prisijungimo vardą ir slaptažodį. Abejonių skaidrumu sukėlusiuose pirkimuose minimos vis tos pačios įmonės – UAB „Eurovija Lietuva“, UAB „Kerista“, UAB „Statovita“.

Ne veltui savivaldybė kaip įmanydama stengėsi išvengti Centrinės viešųjų pirkimų informacinės sistemos, rengdama keleivių vežimo konkursą, kuris dėl pažeidimų buvo panaikintas (šiuo metu paskelbtas naujas konkursas, jau per VPV IS). Už pažeidimą vykdant keleivių vežimo konkursą rajono savivaldybės administracijos direktoriui Andriui Šarėjui skirta nuobauda, tikėtina, kad neišvengs bausmės ir jo pavaduotojas – rajono savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas Arūnas Čenkus – galimai šių miglotų pirkimų „architektas“. Pagal įstatymą turi būti baudžiami ir komisijos nariai, balsavę už įstatymą pažeidžiantį sprendimą.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis