Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3388
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13575
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89605
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. sausio 28 d., šeštadienis, Nr.8 (1637)

Užsieniečių registracijos centre Pabradėje siautėjo prieglobsčio prašytojas iš Kubos

VSAT pranešė, kad pirmadienio (sausio 23 d.) popietę Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje pasieniečiai tramdė įsisiautėjusį prieglobsčio prašytoją iš Kubos. Vyras gadino centro inventorių, priešinosi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams. Šie panaudojo kovinių imtynių veiksmus ir Kubos pilietį paguldė ant žemės. Tuomet užsienietis ispaniškai ir angliškai iškeikė VSAT pareigūnus. Kai kubietis iš kišenės traukė peilį, pasieniečiams teko panaudoti elektros impulsinį prietaisą „Taser X26“.

Situacijai aprimus prieglobsčio prašytojas nusiskundimų dėl sveikatos sutrikimų nepareiškė, o nuo VSAT pareigūnų pasiūlytos medicininės pagalbos ir apžiūros atsisakė. Vis dėlto jį apžiūrėjo medikas, sveikatos sutrikimų nenustatęs. Kubietį po šio incidento pasieniečiai atskyrė nuo kitų sulaikytųjų ir uždarė į izoliatorių. Jam skirta psichologo pagalba.

Šį Kubos pilietį, neteisėtai perėjusį sieną iš Baltarusijos, pernai spalio 20 d. Vilniaus rajone sulaikė Vilniaus rinktinės pasieniečiai. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o kubietis apgyvendintas VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Kol vyko procedūros ir buvo tvarkomi dokumentai dėl jo išsiuntimo iš Lietuvos, užsienietis gruodžio 21 d. pasiprašė prieglobsčio. Jo prašymas tebenagrinėjamas. Iš viso URC šiuo metu yra apgyvendinti 104 užsieniečiai. Iš jų 73 – prieglobsčio prašytojai, likusieji – neteisėti migrantai. Be minėto kubiečio, URC gyvena dar 4 jo tautiečiai. URC Pabradėje – vienintelis Lietuvoje centras, kuriame teismo sprendimu laikinai apgyvendinami neteisėtai esantys ir neteisėtai atvykę į Lietuvą užsieniečiai. Migracijos departamento sprendimu URC taip pat apgyvendinami užsienio šalių piliečiai, prašantys suteikti laikiną teritorinį prieglobstį Lietuvoje. Tarp URC uždavinių yra savanoriško užsieniečių grįžimo į kilmės šalis organizavimas bei užsieniečių išsiuntimas iš Lietuvos.

 

„Pabradės kartono“ direktoriui grasinimai susprogdinti namus

Pirmadienio (sausio 23 d.) popietę įmonės „Pabradės kartonas“ direktorius Albinas Zakarauskas sulaukė itin nemalonios žinutės. Prieš pat 15 valandą kažkas parašė žinutę, kad A.Zakarausko namai sprogs.

Policijos pareigūnai apieškoję namus bombos nerado. Policija tiria, kas melagingai pranešė apie pavojų.

„Pabradės kartonas“ direktorius svarstė, kas galėjo parašyti tokį grasinimą: gal kažkas iš anksčiau atleistų iš darbo žmonių ar vienas smulkus vagišius, kuris dar buvo linkęs ir padeginėti. Jis dabar už grotų, nes buvo įsibrovęs į šią įmonę.

 
Reklaminis skydelis