Mes turime 409 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4233
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20434
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96464
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šimtai žaliaskarių šakų padės kurti kalėdinę nuotaiką

2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis Nr.95 (1142)

Trečius metus Aplinkos ministerija ir Generalinė miškų urėdija prieš Kalėdų ir Naujųjų metų šventes rengia akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Šiemet ji vyko gruodžio 21 d. Visos 42 šalies miškų urėdijos dalino žmonėms eglučių šakas, kuriomis jie galės papuošti savo namus.

Švenčionėlių miškų urėdijos miškininkai eglių šakomis žmones džiugino Švenčionėliuose, Priestočio g. esančioje automobilių aikštelėje ir Švenčionyse, Laisvės aikštėje. Žmones prie linksmai nusiteikusių miškininkų būrelio viliojo ne tik kvepiančių eglišakių prikrautos priekabos, bet ir saldumynais nukrauti stalai bei garuojanti arbata iš termosų.

Miškininkai sako, kad akcija yra labai geras sumanymas, nes prieš šventes labai nukenčia miškų jaunuolynai, kuriuose nesąžiningi eglučių prekeiviai niokoja jaunas eglutes siekdami pasipelnyti. Dovanodami eglių šakas miškininkai siekia atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad namus labai originaliai galima papuošti ir eglės šaka, nuo kurios jie pakvips mišku ir bus sukurta šventinė nuotaika.

Šiemet miškininkai visoje Lietuvoje ketina išdalyti daugiau kaip 100 tūkstančių eglių šakų. Jie tikisi, kad nuo kirvio bus apsaugota šimtai miško medelių.

Daug žmonių Švenčionyse ir Švenčionėliuose taip pat džiaugėsi miškininkų šventinėmis dovanomis, rinkosi žaliaskarių šakas ir skubėjo į namus jų puošti.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis