Mes turime 253 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3348
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21892
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69218
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Artėja prie starto dar vienas 2014-ųjų projektas – Švenčionėlių daugiabučių kiemų tvarkymas

2017 m. vasario 1 d., trečiadienis, Nr.9 (1638)

Vilniaus regiono plėtros tarybos sausio 23 d. sprendimu patikslinta 2014-2020 metų ESF investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ priemonės „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“ iš ES struktūrinių fondų lėšų siūlomų bendrai finansuoti Vilniaus regiono projektų sąrašą. Į šį sąrašą įtrauktas dar vienas 2014 m. planuotų projektų - „Kompleksinis Švenčionėlių m. daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalo, esančio tarp Žemutinės ir Žilvičių g., sutvarkymas.

Centrinė projektų valdymo agentūra atkreipia dėmesį, kad Tarybos patvirtintas regiono projektų sąrašas nėra laikomas galutiniu sprendimu projektą bendrai finansuoti iš ES struktūrinių fondų lėšų. Galutinis sprendimas finansuoti projektą bus priimtas atlikus projekto vertinimą. CPVA ragina valdininkus – paraišką reikia pateikti ne vėliau, kaip iki kovo 31 d.

Šiek tiek anksčiau pranešėme analogišką žinią Švenčionių miesto gyventojams, kur taip pat numatyta tvarkyti daugiabučių kvartalo teritoriją. Švenčionių projekto reikalai pažengę gerokai toliau. Praėjusių metų gruodžio 21 d. vidaus reikalų ministro pasirašytu įsakymu projektui „Kompleksinis Švenčionių m. daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalo, esančio tarp Taikos ir Švenčionėlių g. sutvarkymas“ skirtas finansavimas 866 146 Eur. Švenčionėlių g. gyventojai liko „už borto“ - visas gėris bus kuriamas šalia, bet miesto senbuviams – nepasiekiamas. „Meras mus suvedžiojo ir apkvailino“ -, piktinosi šios gatvės gyventoja. Išgirdę apie planuojamą projektą ir tai, kad Švenčionėlių g. planuojama asfaltuoti, gyventojai ėjo pas merą prašyti vandentiekio ir nuotekų tinklų, kurių miesto centro gyventojai iki šiol neturi, nors viskas – ranka pasiekiama. Meras liepė surinkti parašus. Žmonės ir patikėjo, rinko parašus su viltimi, vėl ėjo pas merą, o gavo šnipštą: „Nėra pinigų!“. „Kodėl Žeimenos pakrantėms gražinti yra, o rajono centre priešais seniūniją įvesti vandenį žmonėms pinigų nėra? - negali suprasti rajono valdžios prioritetų Švenčionėlių gatvės gyventoja. - Meras giriasi, kad savivaldybė neturi skolų, kad labai gerai vykdo biudžetą. O kur tada deda pinigus?“

Švenčionėlių g. Švenčionių m. beveik kiekviename name yra vaikučių, net po kelis, o šulinių vanduo, kaip teigia jaunos mamos, užterštas.

Mūsų inf.