Mes turime 524 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:10173
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16583
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:98332
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių ir Pabradės kultūros centrų renovacijai lėšų nebus

2017 m. vasario 11 d., šeštadienis, Nr.12 (1641)

Tokį galutinį atsakymą iš Kultūros ministerijos gavo Seimo narys Gintautas Kindurys, bandęs padėti anksčiau pražiopsojusiai galimybes rajono valdžiai užbaigti bent jau Pabradės kultūros centro renovaciją.

Švenčionių kultūros centro ir viešosios bibliotekos pastato rekonstravimas, kuriam iš viso buvo skirta 1 mln. 684 tūkst. VIP (valstybės investicijų programos) lėšų, iš jų 2014-2015 metais 981 tūkst. eurų, buvo baigtas tik su tuometinio kultūros ministro Šarūno Biručio pakartotiniais paraginimais ir priminimo raštais merui, komiškai skamba, bet vos ne per prievartą.

Pastaruosius porą metų valdžiai trūko iniciatyvos, dabar – galimybių. Kultūros ministerija atsisakymą skirti prašomų lėšų Pabradės kultūros centro rekonstrukcijos užbaigimui paaiškina: „Dėl riboto VIP lėšų limito ir didelio tęstinių projektų skaičiaus skirti lėšas Pabradės kultūros centro užbaigimui šiais metais galimybių neturime.“

Pabradės kultūros centro užbaigimui reikia 604 tūkst. Eur. Švenčionėlių miesto kultūros centro – 723 tūkst. Eur.

Kultūros ministrė pataria savivaldybei visas skiriamas lėšas nukreipti vieno VIP lėšomis vykdomo objekto užbaigimui. Kadangi Pabradės kultūros centras akivaizdžiai yra aktualesnis, ministrė rekomenduoja Švenčionėlių kultūros centrui skirtas lėšas (75 tūkst. Eur) nukreipti Pabradės kultūros centro baigimui.

Taip pat ministerija primena, kad prioritetai skiriami savivaldybių objektams, prie kurių finansavimo prisideda pačios savivaldybės, skirdamos ne mažiau kaip 15 proc. projekto vertės. Įvertinusi savivaldybės susiplanuotą 2018 m. prisidėjimą, ministerija žada ieškoti galimybių skirti lėšų Pabradės kultūros centro renovacijos užbaigimui.

Ministerijos atsakymo kopija išsiųsta ir rajono merui. Iš jo „vizitų Vilniuje“ - jokios naudos.

Mūsų inf.