Mes turime 508 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3252
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28382
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75708
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šachmatininkai varžėsi svečiuose

2017 m. vasario 18 d., šeštadienis, Nr.13 (1642)

Sporto klubas „Žeimenis“ (klubo prezidentas Stanislav Podvoiskij) dalyvavo šachmatų turnyre S.Bugajeco taurei laimėti Sužionyse. Taip sužioniškiai pagerbė savo kraštiečio, buvusio šio sporto entuziasto atminimą. Tai buvo mūsų rajono sportininkų atsakomasis vizitas pas draugus, kurie buvo pakviesti į klubo vykdyto projekto „Sportas – be smurto“ finalinį renginį.

Šachmatų turnyrą S.Bugajeco taurei laimėti Sužionyse organizavo sporto entuziastas Jan Špakov, S.Bugajeco sūnus Valerij Bugajec, kuris ir prizus įsteigė, taip pat prisidėjo bendruomenė, seniūnija. Buvo puikus renginys, jame dalyvavo daugiau kaip 20 sportininkų. Iš mūsų rajono vyko 5 šachmatininkai. Varžyboms teisėjavo pabradiškis Viačeslav Perveinis.

Ypač malonu, kad Švenčionių komandos narys – Švenčionių rajono apylinkės teismo pirmininkas Rimvydas Petrauskas – užėmė garbingą 3 vietą.

Kovo mėnesį sporto klubas „Žeimenis“ pasižadėjo surengti tokį turnyrą mūsų rajone, galbūt Pabradėje, kur yra daugiausia šachmatų ir šaškių sporto mėgėjų.

 

Tinklinis rajone gyvas entuziazmu

Mažai kam žinoma, kad rajone yra visas būrys tinklinio entuziastų. Būtent jie ir neleidžia šiai sporto šakai rajone numirti. Nors dabartinė valdžia žadėjo aukso kalnus sportui, tinklininkai atvirkščiai – pasijuto nereikalingi. Naujai įsteigtas Sporto centras turi savų ratą, jais ir rūpinasi. Apie tinklininkus, ko gero, net nežino... Laimei, yra galimybės treniruotis Cirkliškyje sporto salėje. Sportininkai vieną kartą per savaitę treniruojasi, kaip sakoma, „namuose“, ir dažniausiai dar vieną kartą važiuoja į Vidiškes (Ignalinos r.). Vidiškėse yra tinklinio klubas, su kuriuo švenčioniškiai artimai bendrauja, treniruojasi. Visagine vykusiame tinklinio turnyre dalyvavo bendra Sarių-Vidiškių komanda. Turnyre varžėsi 4 komandos – Visagino, Ignalinos, Sarių-Vidiškių ir svečių komanda iš Latvijos.

Sporto klubo „Žeimenis“ prezidentas Stanislav Podvoiskij džiaugiasi, kad bendraminčių turi visoje Lietuvoje. Štai artimiausiu laiku laukia kelionė į Alytų. Aštuoniskart Lietuvos čempionas Kęstutis Pačėsas pakvietė į Alytuje rengiamą tinklinio turnyrą.

Mūsų inf.