Mes turime 564 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11903
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20941
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:100062
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Vilniaus vandenys“ numato mažinti kainą vartotojams ir gerinti vandens kokybę Švenčionyse

2017 m. vasario 18 d., šeštadienis, Nr.13 (1642)

UAB „Vilniaus vandenys“, tiekiantys vandenį ir tvarkantys nuotekas Švenčionių ir Švenčionėlių miestuose, trejų metų laikotarpiu planuoja vykdyti mūsų rajone stambius projektus ir sumažinti vandens kainą 10 proc.

Švenčionėlių mieste jau daugiau kaip dešimtmetį pastatyti vandens valymo įrenginiai, vanduo tiekiamas aukštos kokybės. Taip jau dešimtmetį veikia moderni nuotekų valykla.

Švenčionyse situacija prastesnė, bet per artimiausius trejus metus ji pasikeis. UAB „Vilniaus vandenys“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis informavo, kad vandenį tiekianti įmonė čia planuoja stambias investicijas – pastatyti Švenčionyse vandens valymo įrenginius ir nuotekų valyklą. Abiejuose miestuose – Švenčionyse ir Švenčionėliuose - „Vilniaus vandenys“ planuoja atnaujinti po kelis kilometrus tinklų. Trasos bus rekonstruojamos daugiabučių kiemuose. Kompleksiškai tvarkomų daugiabučių kiemuose, pasak A.Bubnelio, logiška pakeisti tinklus prieš tvarkant teritoriją, kad nereikėtų rausti ką tik sutvarkytos aplinkos įvykus avarijai tinkluose.

UAB „Vilniaus vandenys“ investicijos Švenčionių rajone sudarys per 4 mln. eurų.

Didžiausias ir brangiausias projektas yra Švenčionių nuotekų valyklos rekonstrukcija. „Vilniaus vandenys“ planuoja, kad šio projekto vertė yra 3 mln. Eur, 50 proc. bus finansuojama ES fondų lėšomis.

Taip pat UAB „Vilniaus vandenys“ Švenčionyse statys vandens gerinimo įrenginius, planuojama projekto vertė yra 0,586 mln. Eur, 50 proc. bus finansuojama ES fondų lėšomis.

Švenčionyse ir Švenčionėliuose planuojama atnaujinti vandentiekio ir nuotekų tinklus už maždaug 0,515 mln. Eur, 50 proc. bus finansuojama ES fondų lėšomis. Rekonstrukcija bus daroma intensyviausiai naudojamuose tinkluose, šių miestų daugiabučių kvartaluose.

- Pabradės daugiabučių kiemų tvarkymo projektas taip rengiamas. O kaip vandentiekio ir nuotekų tinklai?

- Pabradės nuotekų tinklų rekonstrukcijos neplanuojame, nes šiame mieste mes valdome tik nuotekų valyklą, o tiek vandentiekio, tiek ir nuotekų tinklus eksploatuoja „Pabradės komunalinis ūkis“, - paaiškino A.Bubnelis.

Pabradės Vilniaus gatvės kvartalo vandentiekio ir nuotekų trasų keitimas kainuos 206 tūkst. Eur, 50 proc. projekto vertės finansuojama ES lėšomis, likusią dalį turės finansuoti UAB „Pabradės komunalinis ūkis“, kuriam priklauso tinklai.

„Savivaldybė planuoja ir naujų tinklų plėtrą Švenčionių ir Švenčionėlių miestuose, bet juos įgyvendins savarankiškai, savo lėšomis“, - pabrėžia „Vilniaus vandenų“ atstovas.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ