Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5372
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15559
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91589
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vasario 16-osios nominantė Irena Bainar vaikus daužė pagaliu

2017 m. vasario 25 d., šeštadienis, Nr.15 (1644)

Trečiadienį spausdinome V.Bulkos repliką dėl incidento vasario 16-osios minėjime, kai nuo scenos skambėjo nevalstybinė kalba ir nebuvo užtikrinta vertimo. Bet tai tik „žiedeliai“. Ši „labai nusipelniusi“ mero R.Klipčiaus apdovanota ponia antradienį jau susilaukė populiarios laidos „Patriotai“ dėmesio. Kalbant apie galimai vaiko mušimą (atnaujinta byla) Pabradės „Žeimenos“ gimnazijoje, buvo prisiminti 2002 metų įvykiai, kai dabar jau garbaus amžiaus politikė I.Beinar dar dirbo Pabradės vaikų internato direktorės pavaduotoja. Buvusios pedagogės veiksmai mažai kuo skyrėsi nuo Kėdainiuose tragedija pasibaigusio dviejų narkomanų siautėjimo, kai jie uždaužė keturmetį vaiką, tapusį visų skriaudžiamų vaikų simboliu. Tik baigtis nebuvo tokia tragiška – internato vaikai atsipirko mėlynėmis, išgąsčiu, nors ir kentė skausmą, smūgiai per galvą nebuvo fatališki. Po to poniai Irenai Beinar teismo sprendimu buvo uždrausta trejus metus dirbti su mokiniais. Sužinoję apie šios ponios apdovanojimą, pasibaisėję skaitytojai atsiuntė redakcijai senų publikacijų apie tą rajonui garbės nedarantį įvykį. Štai ką rašė „Lietuvos rytas“:

 

Pedagogė įtariama žiauriai susidorojusi su moksleiviais

Sigita Nemeikaitė, „Lietuvos rytas“ 2002 m. gegužės 25 d.

„Aš už savo vaikus galiu atiduoti gyvybę ir tokios baisios savivalės nepakęsiu“, - piktinosi Švenčionių rajono Pabradės miestelio gyventoja, aštuonių vaikų motina Regina Stepanova. Moteris pirmoji išdrįso viešai prabilti apie incidentą Pabradės internatinėje mokykloje. Daugiavaikė motina tvirtino, kad mokyklos direktoriaus pavaduotoja, 55 metų Irena Beinar, pagaliu sumušė jos pirmaklasį sūnų Slavomirą ir dar septynis šeštokus. R.Stepanova dėl sumušto sūnaus kreipėsi į Pabradės seniūnijos socialinio darbo organizatorę. „Prieš kelerius metus ši mokytoja yra trenkusi vyresnio sūnaus Arnoldo galvą į sieną. Tada niekam nesiskundžiau, bet daugiau to nebebus. Tokia mokytoja tikrai negali dirbti mokykloje“, - kalbėjo R.Stepanova. Išvadas pateikė ekspertai. Moteris parodė Teismo medicinos instituto ekspertų išvadą, kad ant Slavomiro kojų aptiktos penkios mėlynės. Berniukui konstatuotas lengvas sužalojimas, nesukėlęs trumpalaikio sveikatos sutrikimo. Kraujosruvas galvoje, ant kojų ir rankų teismo medicinos ekspertai nustatė ir septyniems šeštos klasės mokiniams.“

Pabradės internatinės mokyklos direktorė Joleta Dubauskienė, vaikų daužymo metu nebuvusi mokykloje, sakė negalinti patikėti tuo, kas atsitiko. Kuo gi taip nusikalto vaikai, kad p. I Beinar puolė juos talžyti pagaliu, visai kaip tas šiuo metu teisiamas senelis, kuris anūkus rišdavo už kojos prie suolo ir dar daužydavo pagaliu? O gi išdykavo. Vieni iš ketvirto aukšto leido žemyn ant virvutės pririštus minkštus žaislus, o kiti juos krovė į kuprinę. Sako, pavaduotoja pagalvojusi, kad vaikai sumanė vagiliauti. I.Beinar tikino, kad vaikus barė ir gąsdino policija. Tuo tarpu vaikai aiškino, kad nieko nevogė, bet tik žaidė, o už tai sulaukė pedagogės smūgių pagaliu. Moksleiviai tvirtino, kad įpykusi mokytoja švaistėsi lazda kur papuola - trankė per galvą, kojas ir rankas. Išsigandę vaikai kentė smūgius. Direktorė J.Dubauskienė nustėro, kai pamatė mėlynėmis nusėtus internato auklėtinių kūnus. Mokyklos pedagogų taryba nutarė vaikus nuvežti pas teismo medicinos ekspertus. Šie patvirtino, kad sumušimai padaryti buku kietu daiktu.

Štai tokia šiurpi istorija, ne pati geriausia „rekomendacija“ garbingo valstybinės šventės proga skirto apdovanojimo skyrimui.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis