Mes turime 381 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4752
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20953
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96983
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono ūkininkų sąjunga įgauna pagreitį

2017 m. vasario 25 d., šeštadienis, Nr.15 (1644)

Beveik prieš du metus įkurta Švenčionių rajono ūkininkų sąjunga sėkmingai atstovauja mūsų rajono ūkininkus ir žemės ūkiu besidominčius asmenis. Sąjungos misija: puoselėti socialiai atsakingos organizacijos principus, nuolat skatinti jaunųjų ūkininkų įsikūrimą, tinkamai atstovauti ūkininkus įvairiose institucijose. Sąjunga šiuo metu vienyja 25 nariai, tai įvairių žemės ūkio šakų puoselėtojai. Mūsų rajonas idomus ir išskirtinis tuo jog turime 3 miestus, beveik pusę rajono teritorijos dengia miškai, vyrauja nederlingos žemės. Tai ūkininkauti nepalanki  teritorija, gaunami maži derliai. Tačiau apleistų ir laisvų žemių pastaraisiais metais sparčiai sumažėjo, tai rodo rajone ūkininkaujančių didėja. Vasario 28 d. vyks ūkininkų sąjungos metinis susirinkimas, kurio tikslas apžvelgti asociacijos nuveiktus ir dar nenuveiktus darbus, išsikelti tikslus einamiesiems metams, pasidalinti patirtimi ir naujovėmis su rajono ūkininkais.

Smulkiesiems ūkiams šiandien dažnai kyla klausimų, kaip tinkamai valdyti ūkį ir gauti iš jo maksimalų pelną. Sulaukti finansinės sėkmės ūkininkui, nepakanka tiesiog pasirinkti tinkamiausią žemės ūkio šaką, išmanyti savo sritį ir efektyviai tvarkytis ūkyje. Sėkmei įtakos turi ir pats valdomo ūkio dydis. Kaip smulkiems ūkininkams konkuruoti su stambiu ūkiu. Vienintelė išeitis išlikti konkurencingiems ieškoti bendraminčių ir burtis į kooperatyvus. Daržininkystę užsiimantis Giedrius Čičiurka sako: kooperatyvas yra, tik nėra norinčių augintinti ekologiškų daržovių, vaisių, uogų. Plačiau apie bendradarbiavimo naudą ir ekologinę daržininkystę Giedrius kalbės susirinkimo metu.

Visiems ūkininkams aktualios naujienos. Dažnai keičiasi deklaravimo taisyklės, paraiškų priėmimo terminai ir dar daug įvairių taisyklių kurių laikytis privalo visi ūkininkai. Apie 2017 metų deklaravimo naujienas pranešimą skaitys Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos augalininkystės konsultantas Albertas Marma. Savo patirtimi pasidalins svečiai iš mūsų ir aplinkinių rajonų.

Žiema eina į pabaigą, tad pats laikas pasisemti gerų idėjų ir pasikrauti gerų emocijų bendraujant su kolegomis ir bendraminčiais. Vasario 28 d. varom žiemą iš kiemo ir visi kartu pradedam naują 2017 metų sezoną. Visų laukiame Stoties g. 3 Švenčionyse. 17h.

Švenčionių rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas Darius Kavšinas

 
Reklaminis skydelis