Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5882
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19742
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92099
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Palydime senuosius, pasitinkame Naujuosius

2011 m. gruodžio 31 d., šeštadienis Nr.96 (1143)

Mūsų pašnekovų klausėme, kokie jiems buvo paskutines valandas skaičiuojantys 2011-ieji, su kokiais lūkesčiais pasitinka Naujuosius ir, žinoma, ko norėtų palinkėti mums visiems

 

Viltingų 2012-ųjų!

Šie metai buvo įsimintini, bet ir pakankamai sudėtingi visomis prasmėmis. Metų pradžioje vyko savivaldybių rinkimai, kurie mūsų rajone buvo pakankamai aktyvūs, bet, kaip prisimenate, iš kai kurių partijų pusės nevisiškai tolerantiški ir kultūringi.

Besibaigiantys metai buvo pakankamai sudėtingi ir finansiniu atžvilgiu, o metų pabaigoje savivaldybei gana stipriai atsiliepė ir „Snoro“ banko nacionalizavimas, kadangi jame buvo visos savivaldybės sąskaitos. Todėl šiuos metus vertinu ir politiniu, ir finansiniu požiūriu kaip sudėtingus.

Pasitinkant 2012-uosius nereikia tikėtis per daug, bet nereikia ir nusiminti. Kaip bebūtų, dirbsime. Praktiškai nei valstybė, nei savivaldybė bankrutuoti negali. Ieškosime įvairių sprendimų, kad numatytus uždavinius įgyvendintume. Vykdomi 38 projektai iš ES fondų. Manau, 2012-2013 metais dar papildomai įsisavinsime lėšų. Galvojame ir apie 2014-2020 m. laikotarpio projektus, kurie pasitarnautų mūsų rajono gyventojams, pagerintų gyvenimo kokybę.

Nors prognozuojama, kad 2012-aisiais metais gali būti įvairių kataklizmų, tikėkimės, kad viso to išvengsime. Ateinančiais metais norėčiau visiems palinkėti optimizmo, nors pakankamai sunku taip kalbėti. Labai daug žmonių nusivylę, bet juk viskas jų rankose, ir tai nėra skambūs žodžiai. Ateinančių metų viltys siejasi ir su Seimo rinkimais. Jeigu ateitų balsuoti kiekvienas, o ne daugiausia „etatiniai“ balsuotojai, viskas būtų kitaip. Nuo to, kas bus valdžioje, daug kas priklauso – šalis tiek turtinga, kiek sugeba tvarkytis. Tad būkime aktyvūs ir balsuokime atsakingai, kad viltys ir lūkesčiai išsipildytų, o to linkėčiau visiems žmonėms.

Kiekvienam žmogui labiausiai linkiu sveikatos, taip pat saugumo jausmo, darbo ir jį atitinkančio uždarbio. Daugiau šypsokimės, nors, suprantu, kartais tai nelengva, bet juk kiek atiduodame Visatai gerumo, tiek patys jo gauname. Linkėkime vieni kitiems gero, būkime nuoširdūs.

Laimingų ir viltingų Naujųjų metų!

Vytautas VIGELIS
Rajono meras

 

Labanorui 2011-ieji buvo įsimintini

Baigiantis metams turime galimybę trumpam žvilgtelėti atgal ir įvertinti jų reikšmę. Žinoma, per tuos 12 mėnesių buvo visko: ir geresnių, ir blogesnių laikotarpių, bet visada atmintyje išlieka patys įsimintiniausi įvykiai. Į mano klausimą, kokie gi buvo 2011-ieji Labanoro seniūnijai, jos seniūnas Vincas Jusys atsakė labai greitai:

- Pats įsimintiniausias 2011-ųjų įvykis mūsų seniūnijai ir parapijai, žinoma, buvo trečios Labanoro Švč. Mergelė Marijos gimimo bažnyčios pastatymas ir pašventinimas. Ir dabar čia tikintieji jau gali melstis, viskas buvo padaryta rekordiniu laiku. Juk praėjo vos dveji metai nuo tos lemtingos 2009-ųjų gruodžio nakties, kai ugnis sunaikino senąją bažnyčią, o mes jau turim naują. Tai tikras stebuklas. Džiaugiuosi, kad šiais metais savo jėgomis Mozūriškės kaime per Peršokšnos upę pastatėme tiltą. Mes jau ir savo Labanoro herbą turime. Tai irgi labai svarbus faktas Labanoro gyvenime. Džiaugiuosi, kad seniūnijoje jau ir vaikų daugėja. Dabar užregistruoti 28, o kažkada vos vienas ar du buvo belikę. Yra ir daugiau džiugių naujienų, o viena jų, kad bažnyčios atstatymas mus gerokai suvienijo. Žinoma, yra vienas kitas viskuo nepatenkintas žmogus, bet tokių vienetai. Tiesa, laimėję projektą, sutvarkėme aplinką prie bažnyčios. Tai irgi svarbu. Juk gražu, kai šalia naujo pastato ir aplinka sutvarkyta. Kai daug padaryta, norisi dar daugiau, ir tikiu, kad 2012-ieji Labanoro seniūnijai, jos žmonėms bus geri, prasmingi. To ir linkiu visiems geros valios žmonėms.

Algis JAKŠTAS
 

Jeigu nieko nedarysi, tai nieko ir nebus

Metams einant į pabaigą daugeliui žmonių nerimo sukėlė ir „Snoro“ griūtis, ir euro zonos šalių finansinės problemos, ir ekonomistų perspėjimai apie recesiją, tačiau nepaisant to palengva kalasi vis nauji verslo daigeliai. Net ir nedideliuose miesteliuose kuriasi parduotuvėlės ar kepyklėlės, kaimuose vis daugiau žmonių imasi gaminti išskirtinius, neretai su tautiniu paveldu susijusius produktus.

Statistika skelbia, kad per pirmąjį šių metų pusmetį naujų įmonių įregistruota 765 daugiau negu prieš metus, o išregistruotų sumažėjo daugiau nei 50 proc.

Likus vos kelioms dienoms iki Kalėdų kaltanėniškė Rūta IGAUNYTĖ Švenčionėliuose atidarė ekologiškų maisto produktų parduotuvėlę, kurioje jau netrūksta pirkėjų:

- 2011 m. kūriau planus apie nuosavą verslą, kadangi metų pabaigoje atsidariau parduotuvę, vadinasi – metai buvo geri. Esu prekybininkė, miškininkė, anksčiau turėjau parduotuvę Kaltanėnuose. O pastaruoju metu buvau bedarbė, bet norėjau įgyvendinti naujas verslo idėjas. Žinoma, šiek tiek nerimauju dėl krizės, bet juk reikia kažką daryti, nes jeigu nieko nedarysi, tai nieko ir nebus. Pirmąja „Kromelio“ gyvavimo savaite esu patenkinta, nes apsilankė gana daug pirkėjų. Prieš Kalėdas labiausiai pirko kretingiškių ir mūsų rajono įmonės „Jolada“ tiekiamas žuvis, silkes, ūkininkų mėsos, duonos gaminius, Giedriaus Čičiurkos ekologiškas daržoves, anykštėnų obuolius ir kt.

Visiems ir sau norėčiau palinkėti laimės, sėkmės ir sveikatos 2012 m., o sau ir kitiems verslininkams – ir naujai atsidariusiems įmones, ir seniai dirbantiems – sėkmingo verslo, daug klientų ir geros apyvartos.

 

Karatė lavina ne tik kūną, bet ir dvasią

Vis dažniau įvairiuose renginiuose matome savo meistriškumą demonstruojančius baltais kimono vilkinčius sportininkus, o juk kitų metų pradžioje, tiksliau vasario mėnesį, bus tik dveji metai, kai Vilniaus sporto klubo „Karate Akademija“ įkūrėjas ir treneris Rytis Bublevičius pakvietė Švenčionėlių vaikus į pirmąją treniruotę. Taip Švenčionėliuose atsirado Vilniaus sporto klubo „Karate Akademija“ filialas, o pagrindinis to atsiradimo iniciatorius buvo Donatas Šalna, kurį ir paprašiau pasidalinti mintimis apie 2011-us metus:

- Besibaigiantys metai mūsų klubui buvo geri. Tai matyti iš vaikų noro treniruotis, tobulėti kūnu ir siela. Tai ir buvo vienas pagrindinių tikslų įkuriant „Karate Akademija“ filialą Švenčionėliuose. Taip, vieni išeina, kiti ateina, tai natūralu, juk čia vaikai. Įsivaizduokit, net iš Adutiškio tėvai atveža vaikus. Tai savotiškas ženklas, kad reikėtų galvoti apie plėtrą. Nors treniruojamės palyginus neilgai, bet jau dalyvaujam varžybose, turim iškovotų apdovanojimų. Rezultatai gerėja, važiuojam ir į tarptautinius turnyrus. Žvelgiant į ateitį, manau, kad kokių penkerių metų bėgyje mes galėsime džiaugtis pergalėmis Lietuvos mastu, o gal ir už jos ribų. Rytis Bublevičius pripažįsta, kad mes turime tikrai geras perspektyvas ir turėsime savo kovotojų Lietuvos rinktinėje. Mūsų vizija labai paprasta – sudaryti sąlygas sportuoti vaikams, jaunimui, kad jie gyventų sportu. Ne gyventų iš sporto, o gyventų sportu. Tą mes pasiekėme. Kitas tikslas – populiarinti karatė ir atnešti japoniškos kultūros ugnelę į mūsų mažą miestą – taipogi, manau, pasiektas. Dabar treniruojasi apie 40 vaikų. Tai jau nemažai. Norėdami dar labiau populiarinti savo sporto šaką, surengėme jau tradiciniu tampantį Rudens taurės turnyrą Švenčionėliuose. Yra ir kiti mūsų tradiciniai renginiai: atvirų durų diena, tėvo dienai skirta karatė šventė, dalyvaujam ir rajono šventėse. Visi, kuriuos aš pažįstu, padeda. Norėčiau padėkoti Švenčionėlių pagrindinės mokyklos direktorei, kitiems rėmėjams už pagalbą. Naujųjų Metų išvakarėse norėčiau visiems palinkėti pirmiausia sveikatos, aktyvaus judesio, gerumo, pagarbos vieni kitiems. Tik geras žmogus gali pasiekti savo tikslus. Linkiu ugdyti tobulą charakterį, ginti tiesos kelią, puoselėti pastangų dvasią, gerbti etiketo principus, ugdyti stabilias emocijas, ir mus supanti aplinka keisis į gera.

Algis JAKŠTAS

 

 
Reklaminis skydelis