Mes turime 372 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2112
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18313
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94343
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nuomonė. Kai tavo konkurentas – valdžia

2017 m. kovo 10 d., penktadienis, Nr.18 (1647)

Tarybos narė Janina Deveikienė valdo kapines, laidoja benamius, už valdiškus pinigus bare maitina vaikus.

Tik pradėjęs laidojimo verslą, susidūriau su didele konkurentės Janinos Deveikienės priešprieša. Ji – daug metų tarybos narė. Net būdama opozicijoje, šeimininkavo Švenčionėliuose ir kapinėse, o ką jau bekalbėti dabar, kai ji – valdžia. Aš nuolat sulaukiu grasinimų ir įžeidinėjimų, vos pasirodau kapinėse, o mano darbuotojus tiesiog veja iš kapinių, visaip trukdo dirbti. Pavyzdžiui, duobkasiai kasa duobę žmogaus nurodytoje vietoje, o jiems liepiama pasitraukti per pusę metro. Tiesiog tyčiojamasi. Esu labai kantrus, bet policijoje jau guli 7 mano pareiškimai dėl grasinimų susidorojimu, buvo apklausti ir J.Deveikienė, ir pats R.Klipčius, kuriuo ji mane gąsdino. Visi tyrimai buvo nutraukti, bet faktas yra, ir dabar noriu, kad žmonės tai žinotų.

Negalėdama manęs pašalinti iš kelio, J.Deveikienė sumanė užrakinti Švenčionėliuose kapines. Laidoti tenka nemažai ir už rajono ribų, bet niekur nesusidūriau su tokiu absurdu. Kapines atrakina tik laidojimo valandą, o mums gi reikia pasiruošti, duobkasiams tenka tampyti įrankius, kaltą, generatorių, nes privažiuoti neleidžia.

Vos išrinkus meru R.Klipčių, pirmiausia J.Deveikis buvo paskirtas kapinių sargu. Labai patogu – žmona tarybos narė, vyras kapinių prižiūrėtojas, šeimos verslo pagrindas – laidojimo paslaugos. Tuoj pat savivaldybė sudarė sutartį su J. Deveikienės įmone, kitaip sakant, atidavė tarybos narei laidoti artimųjų neturinčius gyventojus. Gryni pinigai – tiesiai į kišenę! Kur žiūri tarnybos nariai, patys politikai? Ar gi čia nėra viešų ir privačių interesų konflikto? Ar politikui taip galima elgtis?

Prie naujo prižiūrėtojo J.Deveikio, kurį mažai kas yra matęs kapinėse, dažniausiai šeimininkauja pati politikė J.Deveikienė, vidury kapinių riogso žaliųjų atliekų krūvos, niekas jo netvarko. Nėra ir pažymėtų vietų, kur dėti vienokias ar kitokias atliekas. Neseniai kasant duobę teko pašalinti seno antkapio betonines dalis. Sukrovėme jas į krūvelę, bet mane apkaltino, kad ne vietoje. Privertė seniūnijos darbuotojas pasirašyti, bandė nubausti – nieko neišėjo. Tada pasitelkė gamtosaugą. Sutikau sumokėti baudą, nors nebuvo pagrindo ją skirti. Inspektorius taip pasiūlė – dėl šventos ramybės. Gaila laiko švaistyti ginčams ar apskundimams.

J.Deveikienė šeimininkauja ne tik kapinėse. Ligoninėje reikalauja pirmenybės, o vienai darbuotojai net grasino atleidimu iš darbo. Ji – valdžia! Jeigu reikia paimti mirusįjį iš namų ar nelaimės vietos, nors žmonės jau būna išsikvietę kitą laidojimo paslaugų įmonę (ne tik mano), kartu su policija atsiranda ir Janina Deveikienė. Ji aiškina, kad turi sutartį su policija dėl palaikų gabenimo. Kas vyksta toliau, silpnų nervų žmonėms siūlau neskaityti.

Manau, visi – ir policija, ir gyventojai – žino apie nelegalų morgą Švenčionėliuose, garaže. Legalus morgas yra tik Švenčionyse, ligoninėje. Gal ne visi žino, kad 3 paras mirusiojo palaikai jame saugomi nemokamai, tik jeigu reikia ilgiau, yra mokestis. Tuo tarpu J.Deveikienė, naudodamasi padėtimi (ji nuolat pabrėžia, kad už jos stovi pats Klipčius), stengiasi išsivežti lavoną pas save. Tame garaže lavonas ir prausiamas, ir rengiamas, jeigu reikia, ir kelias dienas laikomas iki vežimo skrodimui. Vienas asmuo pasakojo, kad vasarą matė, kaip palaikai apdedami šalto vandens buteliais, nardinami į vandenį, kad nesugestų. Sakė, vaizdas kraupus, primena palaikų išniekinimą.

Aš manau, kad prieš įstatymą – visi lygūs, bet, panašu, kad mūsų rajone Lietuvos įstatymai neveikia – tarybos narei viskas galima.

J.Deveikienė ne tik valdo kapus, bet ir savo „Ultra“ bare maitina dienos centrų vaikus. Vėl valdiški pinigai byra į politikės kišenę. Vaikai kasdien lankosi bare, kur suaugę žmonės be apribojimų geria alkoholinius gėrimus. Geras pavyzdys vaikams! Įdomu, ką pasakytų Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, kuri finansuoja dienos centrą, vadovas?

Šarūnas STASIULEVIČIUS

Verslininkas

 
Reklaminis skydelis