Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5616
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19476
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91833
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Atsakomoji nuomonė

2017 m. kovo 18 d., šeštadienis Nr.20 (1649)

Kovo 4 d. „Žeimenos krantų“ laikraštyje, kuriuo buvo vėl užverstos laiptinės, kaip prieš rinkimus, išspausdintas Jono Kasinsko straipsnis „Pabradiečiai jau mato mero veiklos rezultatus, o purvą pila praradusi įtaką ir pelningas pajamas kompanija“, kuris mane nustebino.
Straipsnyje autorius džiaugiasi Darbo partijos pralaimėjimu Seimo rinkimuose, ją kaltina pilant purvą ant laimėjusių partijų, smerkia buvusį partijos pirmininką V.Mazuronį už perbėgimą iš Pakso partijos pas darbiečius, vadindamas jį perėjūnu ir apibendrina, kad „perėjūnus nelabai kas myli“. Tačiau čia pat giria perėjūnus iš Darbo partijos frakcijos pas Klipčių ir priekaištauja likusiems Darbo partijos frakcijoje.

Pone Kasinskai! Pralaimėjusi Seimo rinkimus Darbo partija nepadarė nė vieno priešiško pareiškimo kitų partijų atžvilgiu, tuo labiau, kad 2 darbiečiai Seimo nariai priklauso valdančiajai socialdemokratų frakcijai. Tarp kitko, už Jūsų giriamą Petrą Čimbarą Jūs juk nebalsavot?
Ne pro šalį priminti, kad dabartiniai valdantieji valstiečiai 2012 m. Seimo rinkimus prapylė dar skaudžiau – gavo tik 1 mandatą.
Toliau ponas J.Kasinskas iš peties kerta rajono tarybos opozicijai. Štai ką rašo: „Kai kurie išlikę veikėjai neriasi iš kailio, pildami purvą ir juodindami merą R.Klipčių. Jų liko ne tiek ir daug, kitiems nepakeliui (suprask – perbėgo pas R.Klipčių).Liko kompanija politikų – verslininkų, praradusių įtaką ir ankstesnes pelningas pareigas. Man labai gaila, kad į šį sąrašą patenka ir buvęs teisėjas K.Ramelis, su kuriuo kaip teismo patarėjui teko ne vienus metus bendrauti.“
Skaitau ir negaliu atsistebėti, kaip gali žmogus taip žemai pulti ir tik norėdamas įtikti naujam merui. Atrodytų, sulaukus solidaus amžiaus, gerbiant save, nereikėtų be muilo lįsti į tam tikrą kūno dalį. Bet čia kiekvieno pasirinkimas. J.Kasinskas niekada nebuvo teismo patarėju, o tai rodo, kad galimai straipsnis už jį parašytas.
Pone Kasinskai! Jūs mane priskyrėt politikų – verslininkų kompanijai, kuri pila purvą ir juodina merą Rimantą Klipčių. Pirmiausia – aš nesu politikas – verslininkas, atėjęs į tarybą juodinti merą, esu išrinktas sąžiningai dirbti savo gimtojo rajono labui. Bėgioti iš frakcijos į frakciją nesiruošiu, nes, J.Kasinsko žodžiais tariant, „perėjūnus nelabai kas myli“.
Antra, prašyčiau pateikti nors vieną faktą iš mano pasisakymų ar straipsnių, kur būtų juodinamas meras. To niekur nerasite. O štai iš Jūsų straipsnio purvas ir juodinimas opozicijos adresu trykšte trykšta. Susidaro įspūdis, kad Jūs apskritai prieš opoziciją, nes galbūt nuo senų laikų Jums artimesnė nuostata „viena partija – viena tiesa“. O gal prisiskaitėte „Žk“ mero verkšlenimų, kad jis tiesiog drabstomas purvais, nors niekada nepacitavo tų „purvo purslų“.
Jeigu p. J.Kasinskui nelabai aišku, kas yra drabstymas purvais, patariu nueiti į biblioteką ir pavartyti 2014-2015 m. „Žeimenos krantų“ laikraštį ir pasiskaityti tuometinės opozicijos (dabartinių valdančiųjų) publikacijas apie V.Vigelį, V.Rastenį, V.Bulką ir kt. Tada nereikės piktintis dabartine opozicija, kuri kai kuriais klausimai pareiškia kitokį problemų sprendimo būdą. Opozicija tam ir reikalinga, kad atidžiai stebėtų valdančiuosius ir verstų juos dirbti laikantis įstatymų. Valdantieji ir jaunasis meras už tai turi būti dėkingi, o ne pykti už kritiką ar kitokią nuomonę.

Konstantas RAMELIS
Švenčionių r. savivaldybės tarybos narys

 
Reklaminis skydelis