Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5576
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19436
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91793
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Naudinga informacija laukiantiems renovacijos

2017 m. kovo 25 d., šeštadienis Nr.22 (1651)

Švenčionių m. renovuojamų namų Švenčionėlių g. 6, Taikos g. 13, Vilniaus g. 5 gyventojai reikalauja, kad darbus atliksiantis rangovas būtų išrinktas viešo konkurso būdu, nes valdžios parinkto UAB „Nimetus“ darbų kaina daug aukštesnė, negu vidutinė tokių darbų kaina Lietuvoje.

Susidūrę su neįtikėtinai dideliu rajono valdžios pasipriešinimu keisti rangovą, nors tai visiškai įmanoma, gyventojai kreipėsi pagalbos į įvairias institucijas, Seimo narius, savivaldybės Kontrolės komitetą. Kontrolės komitetas kovo 15 d. planavo svarstyti šį skandalu virtusį klausimą, bet, kaip trečiadienį rašėme, komiteto pirmininkas Konstantas Ramelis buvo priblokštas, kai posėdžio metu paaiškėjo, kad gyventojų išrinktas atstovas Olegas Susvila į posėdį nepakviestas, o valdininkai pasiteisino, esą neturėjo jo kontaktų. Ne mažiau buvo šokiruotas ir Olegas Susvila ir tokio poelgio, ir to, kas vyksta šiuo metu. Nesugebėję nutildyti gyventojų atstovo, suinteresuoti asmenys pakeitė taktiką – gąsdina tų namų gyventojus, kad neleisdami darbus atlikti labai aukštą kainą pasiūliusiai UAB „Nimetus“, gyventojai praras paramą renovacijai. Tai yra visiškas absurdas. Projektą reikia įgyvendinti iki metų pabaigos, tad laiko pakankamai, kad būtų surengtas naujas – tikrai viešas – konkursas ir renovuoti trys aštuonbučiai.

Suteikiame žodį pačiam gyventojų atstovui Olegui Susvilai ir siūlome atidžiai perskaityti jo straipsnį ne tik šių namų gyventojams, bet ir visiems, kurių laukia renovacija.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis