Mes turime 392 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3526
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19727
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95757
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Iš tarptautinės fotografijų parodos- trys diplomai

2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis Nr.24 (1653)

Jau septynioliktą kartą Utenoje rengiama Pasaulinei žemės dienai skirta gamtos fotografijų paroda-konkursas „ Žemės diena – 2017“ šiemet pirmą kartą eksponuojama Utenos kraštotyros muziejuje.

Parodos organizatorius gamtos fotografų klubas „ Žalias skėtis“, šiuo metu vienijantis 42 fotografus iš Utenos, Švenčionių, Zarasų, Anykščių, Ignalinos, Kėdainių, Panevėžio, Vilniaus, Visagino, Kupiškio. Parodos kuratorius foto klubo prezidentas Rimantas Udras, kuris, beje, ir yra šios parodos sumanytojas. Šiemet parodoje eksponuojamos 100 fotografų 106 fotografijos.
Parodoje ne tik Lietuvos fotografų nuotraukos, bet ir fotografų iš Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos, Šveicarijos. Nors konkurencija metai iš metų didėja ir vertinimo komisijai vis sunkiau išrinkti geriausius darbus, bet smagu, kad ir šiemet diplomus laimėjo ir Švenčionių r. otografai Benedikta Jakštienė, Rimantas Nalivaika ir Vaidas Garla (visi fotoklubo „ Žalias skėtis“ nariai).
Pagrindinį prizą šiemet pelnė fotografė iš Klaipėdos Dalia Račkauskaitė. Nors kiekvienais metais buvo leidžiami parodų katalogai, šių metų katalogas jau pretenduoja į foto albumą. Ir dar vienas pastebėjimas Utenoje organizuojama gamtos fotografijų paroda, ko gero, gražiausia Lietuvoje. Čia galima pamatyti, koks trapus gamtos grožis ir kaip privalome jį saugoti.

 

 
Reklaminis skydelis