Mes turime 392 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3015
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19216
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95246
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis Nr.24 (1653)

Sužalojo neįgalų asmenį
Kovo 24 dieną apie antrą valandą nakties viename iš Adutiškio gatvėje Švenčionyse esančių namų tarp šeimos narių kilo konfliktas. Aštuoniolikmetis vaikinas pakėlė ranką prieš savo tėvą. Sūnaus sumuštas 47 metų vyras sunkiai kvėpavo, nereagavo į aplinką, buvo praradęs sąmonę, o ant jo veido buvo aiškiai matomos sumušimo žymės. Atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai nukentėjusįjį išgabeno į Švenčionių r. ligoninę, kur jis buvo paguldytas į Reanimacijos skyrių. Paaiškėjo, jog sūnaus smurtą patyręs tėvas ir jo 49 metų sutuoktinė – yra kurčnebyliai. Vaikinas uždarytas į areštinę ir dėl smurto artimoje aplinkoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Smurto protrūkis užvaldė ir dar vieną jauną vyrą
Kovo 23 d. Liubiškės kaimo (Švenčionių r.), gyventojas kartu su žmona lėbavo savo namuose. Keliasdešimt minučių po vidurnakčio 36 metų vyras pradėjo smurtauti. Jis ranka smarkiai trenkė 33 metų sutuoktinei per veidą. Moteris nuo smūgio parkrito ant grindų. Neblaivus vyras (1,44 prom.) siautėjo toliau. Jis užsiundė šunį, kuris skaudžiai kando moteriai į kaklą. Moteriai nustatytas 1,69 prom. girtumas. Iškviesti medikai apžiūrėjo nukentėjusiąją, kuri po apžiūros pasiliko namuose. Smurtautojas uždarytas į areštinę. Įvykis tiriamas.

Konfliktavo anyta ir marti
Kartu privačiame name gyvenančios 49 ir 75 metų moterys kovo 21 d. susikivirčijo tarpusavyje. Garbaus amžiaus moteris, pagriebusi marčią už plaukų, dalį jų nurovė ir taip sukėlė nemenką fizinį skausmą. Smurtautoja uždaryta į Švenčionių r. PK areštinę.

Per savaitę pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl aptiktų lavonų
Kovo 20 d. apie 9 valandą ryto viename iš gyvenamųjų namų kiemų Arnionių gatvėje Pabradėje rastas ant žemės gulintis nuogas apdegusio 46 metų vyro lavonas.
Tą pačią dieną, vidudienį, 49 metų vyro lavonas rastas Rudžionių kaime. Lavoną policijos pareigūnai aptiko gulintį ant nugaros virtuvėje tėvų namuose. Išorinių smurto žymių ant kūno nerasta. Mirties priežasčiai nustatyti lavonas nukreiptas į VTMI Vilniaus skyrių.
Kovo 26 dieną apie pusę aštuonių vakaro 53 metų vyras pranešė policijai, kad pastebėjo skenduolį. Pastabus vyras aiškino, kad Karkažiškės tvenkinyje, prie pat kranto, pamatė vandenyje plūduriuojantį kūną. Vėliau paaiškėjo, kad tai 41 metų vyro lavonas. Mirties priežasčiai nustatyti lavonas nukreiptas į VTMI Vilniaus skyriaus medikų rankas.

„Pasaugojo“ puodus
Kovo 23 d. apie 9 valandą ryto prie vieno iš Adutiškio gatvėje Švenčionyse esančių namų sustojo lengvasis automobilis. Iš jo išlipęs vyriškis kreipėsi į 72 metų moterį prašydamas pagalbos. Vyras prašė trumpai savo namuose pasaugoti maisto ruošimo puodų rinkinį, kurių neva neleido iš šalies išvežti muitinės pareigūnai. Sutaręs dėl paslaugos, jis dar paprašė paskolinti 300 eurų. Moteris pinigus išgrynino bankomate ir nieko blogo neįtardama, atidavė automobilyje sėdėjusiam vyriškiui. Pastarasis, gavęs ko norėjo – dingo. Sukčiavimu įtariamas vyras iš pažiūros apie 50 metų amžiaus, nedidelio ūgio, trumpai kirptais tamsiais plaukais, su ūsais, apsirengęs tamsios spalvos striuke, su moterimi bendravo lenkiškai. Dėl patirtos 300 eurų žalos pradėtos ikiteisminis tyrimas.

Nusiaubta sodyba, dingo šautuvas
Švenčionių r. PK pareigūnai gavo pranešimą apie suniokotą svetimą turtą. 45 metų vilnietė, atvykusi į savo sodybą Juseniškių kaime (Švenčionių r.), rado sudaužytus du gyvenamo būsto langus ir pasigedo orinio šautuvo. Padaryta turtinė žala siekia 300 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prispaudė medis
Pirmadienį apie 16 val. 50 min. Nerodiškių vienkiemyje, prie durpyno, nupjautas medis virsdamas prispaudė ir mirtinai sužalojo 1965 metais gimusį vyrą.

Savaitės statistika
Nuo 2017-03-20 iki 2017-03-26 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 113 informacinių pranešimų, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų.
Per savaitę į policijos komisariatą pristatyta 10 asmenų, visi buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 11 asmenų: 10 sulaikytų įtariami padarę nusikalstamą veiką, 1 asmuo nubaustas.
Iš viso pagal LR ANK surašyta 99 protokolai. Už KET pažeidimus surašyta 24 protokolai: neblaivių vairuotojų buvo 2, pėsčiųjų pažeidimų – 1.
Nubausta 13 asmenų, kurie viešoje vietoje pasirodė neblaivūs, fiksuoti 7 chuliganizmo atvejai, net 5 atvejai, kada buvo pažeistos vaiko teisės, ir 2 vagystės.

Degė sausa žolė
Kovo 24 d., atviroje teritorijoje degė sausa žolė. Apie 13 val. Rakauskų k. išdegė apie 50 arų, o apie 18 val. Stanislavavo k. išdegė apie 30 arų žolės.
Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

Degė pirtis
Kovo 25 d. apie 22 val., Bačkininkų k., Ežero g. degė pirtis. Atvykus pirmosioms ugniagesių gelbėtojų pajėgoms, atvira liepsna degė rąstinė pirtis su blokuotu priestatu. Gaisro metu visiškai sudegė pastato stogas ir priestatas, išdegė viso pastato vidus. Apdegė gyvenamojo namo apdailos dailylentės. Pavyko išgelbėti 5 m atstumu nuo pirties esantį dviaukštį gyvenamąjį namą ir 7 m atstumu ūkinį pastatą.
Įvykis gaisro priežasčiai nustatyti tiriama.


Atlikti kiti gelbėjimo darbai

Kovo 24 d. Pabradės m. prie Žeimenos upės, panaudojus ištraukiamas kopėčias, buvo gelbėjamas apie 1,5 m gylyje į nenaudojamą šulinį įkritęs šuo.
Kovo 26 d. gautas pranešimas, kad Karkažiškės k. tvenkinyje pastebėtas skenduolis. Apie 40 m nuo kranto rastas ir ištrauktas į krantą vyro kūnas. Aplinkybes tiria policijos pareigūnai.
Švenčionių r. PK, Policijos departamento, Švenčionių PGT inf.
 

 
Reklaminis skydelis