Mes turime 339 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2820
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35196
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116945
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Prevenciniai žolės deginimo patikrinimai

2017 m. balandžio 5 d., trečiadienis Nr.25 (1654)

Nuo 2017 metų balandžio 3 dienos Nacionalinės mokėjimo agentūra (NMA) vykdys žolės deginimo prevencinį stebėjimą.
 
Stebėjimas vykdomas bendradarbiaujant su apskričių priešgaisrinėmis gelbėjimo valdybomis, Valstybiniu priešgaisrinės priežiūros skyriumi, Aplinkos apsaugos departamentu, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Saugaus miesto departamentu.

NMA ragina ūkininkus atsakingai elgtis su ugnimi bei nedeginti pernykštės žolės. Primename, kad vienas iš geros agrarinės ir aplinkosaugos būklės reikalavimų draudžia deginti žemės ūkio augalus ir jų ražienas, žolę ganyklose arba pievose, taip pat daugiametėse ganyklose arba pievose, išskyrus atvejus, numatytus Aplinkos apsaugos reikalavimuose deginant sausą žolę, nendres, šiaudus bei laukininkystės ir daržininkystės atliekas.

Gavę pranešimą apie pernykštės žolės deginimą, NMA Kontrolės departamento specialistai vyksta į vietą, išmatuoja nudegintą plotą ir duomenis pateikia paraiškas administruojančiam NMA padaliniui. Už geros agrarinės ir aplinkosaugos būklės reikalavimo pažeidimą taikomos sankcijos.

Apie nudegintus laukus NMA informuoja regionų aplinkos apsaugos departamentai ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, savivaldybės.

Pastebėję gaisrą, nedelsiant kvieskite ugniagesius bendruoju pagalbos telefonu 112.

NMA inf.