Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2282
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12469
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88499
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Europos vaistininkai prašo Lietuvos valdančiuosius nepasiduoti provokacijai

2017 m. balandžio 8 d., šeštadienis Nr.26 (1655)

Lietuvoje pasirodžius siūlymams vaistais prekiauti parduotuvėse ir degalinėse, Sveikatos apsaugos ministrą ir Ministrą Pirmininką pasiekė geriausią reputaciją pasaulyje turinčio tarptautinės vaistininkų organizacijos pareiškimas raginantis nesiimti skubotų, nepakeičiamas pasekmes galinčių turėti veiksmų.

Pareiškime teigiama, kad jei bus nuspręsta vaistais prekiauti bet kokiose prekybos vietose, nesumažės nei vaistų kaina, nei pagerės vaistų prieinamumas. Taip pat svarbu įvertinti, kokios pasekmės gali būti, jei bus vaistai parduodami be farmacinės paslaugos – nepaaiškinus pirkėjui, kaip ir kada vaistą vartoti bei kaip jį derinti su kitais vartojamais vaistais.

 Europos Komisijos duomenys rodo, kad  vaistų prekyba ne vaistinėse  nepagerina ir vaistų prieinamumo. Pardavimo vietos, Europos praktikoje, dažniausiai koncentruojasi kelių rinkos dalyvių rankose ir veikia miestuose.

Gali būti taip, kad gyventojams, priėmus sprendimą vaistus platinti ne vaistinėse, vaistų prieinamumas dar labiau sumažės, nes vaistinės, esančios kaimo vietovėse ir mažuose miesteliuose, nesugebės išsilaikyti, o gyventojai nebeturės galimybės įsigyti nei receptinių, nei kompensuojamųjų vaistų.

 
Reklaminis skydelis