Mes turime 281 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6526
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28413
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72396
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių kultūros centras artėjantį valstybės šimtmetį pasitinka dainomis

2017 m. balandžio 26 d., trečiadienis Nr.30 (1659)

2018-aisiai minėsime reikšmingą mūsų valstybei ir kiekvienam tiek Lietuvoje, tiek svetur gyvenančiam Lietuvos piliečiui sukaktį – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Pasirengimas šiai šventei ir įvairūs renginiai vyksta jau ir dabar. Švenčionėlių kultūros centro kūrybinis kolektyvas taip pat gražiai įsiliejo į brėkštantį šimtmečio jubiliejaus šventimo priešaušrį ir praėjusį savaitgalį surengė dainų popietę „Tau, Lietuva“.

„Dainuokime kartu, linguokime kartu ir minėkime Lietuvos vardą per tūkstančius metų, kol bus gyvas bent vienas lietuvis visoje planetoje“, - pakiliai kvietė jaunasis renginio vedėjas Ugnius Rodevičius.

Koncertavo Švenčionėlių miesto kultūros centro kolektyvai: folkloro - „Sudota“ (vadovė Leonarda Vilčiauskienė), sutartinių – „Lakiūtė“ (vadovė Milda Petkevičienė), moterų vokalinis ansamblis „Gabija“ (vadovė Vanda Miloš).

Popietėje puikiai pasirodė ir jaunieji Švenčionėlių dainorėliai: mokytojos Agnės Šalnienės vadovaujami progimnazijos vokalinis ansamblis „Dainorėliai“ ir mergaičių vokalinė grupė bei Linos Rodevičienės vadovaujamas Socialinių paslaugų centro ansamblis.

Gražu, kai muzika suranda poeziją ir virsta jaudinančiomis dainomis. Mūsų krašto poeto Algio Jakšto eilėms muziką sukūrė Vitalijus Laptevas. Poetinę muzikinę kompoziciją Lietuvai Vitalijus Laptevas atliko su Alyte Šiekšteliene.

Labai taikliai pastebėjo renginį vedęs Ugnius: „Daina lietuvį lydi nuo pat gimimo. Ji praskaidrina vienatvę ir liūdesį, padrąsina gyvenimui ir meilei, ramina, glosto širdį“...

Taip švelniai ir lyriškai baigėsi koncertas. Švenčionėlių kultūros centro kolektyvas turi daug puikių idėjų, o dainų popietė „Tau, Lietuva“ – tik renginių ir šventinių susiėjimų valstybės šimtmečiui minėti pradžia.

Mūsų inf.