Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4743
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23287
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70613
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. balandžio 29 d., šeštadienis Nr.31 (1660)

Pradėtas tyrimas dėl gaisrų

Švenčionių r. PK pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl balandžio 14 d. Ožkinių kaime Kaltanėnų sen., kilusio gaisro. Pranešime, gautame iš Vilniaus apsk. PGV Švenčionių PGT, teigiama, jog tuomet gaisras kilo trijuose individualiuose gyvenamuosiuose namuose ir pirtyje. Tikėtina, jog gaisro priežastis galimai yra tyčinė žmonių veika (padegimas).

 

Rastas lavonas

Balandžio 18 d. Švenčionių r. PK gautas pranešimas apie surastą lavoną. Staškinės kaime, Svirkų sen., vieno privataus namo kieme, prie ūkinio pastato, rastas 68 metų vyro lavonas. GMP brigados medikai smurto žymių ant mirusiojo kūno neaptiko. Buvo konstatuota vyro mirtis. Mirties priežasčiai nustatyti vyro kūnas nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Mirė pirtyje

Dar vienas lavonas buvo aptiktas Pabradės seniūnijoje. Balandžio 19 d. registruotas pranešimas, jog Pavoverės kaime, vieno iš privačių namų garinėje pirtyje, rastas ant nugaros gulintis 36 metų vyro lavonas. Ant mirusiojo kūno matėsi nudegimo žymės, pamėlęs veidas, apatinės kūno dalys nusėtos lavondėmėmis. Pasak mirusiojo žmonos, vyras buvo mėgėjas išgerti. GMP brigados medikai smurto žymių ant mirusiojo kūno neaptiko. Mirties priežasčiai nustatyti vyro kūnas nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Nualpusio vaistinėje vyro atgaivinti nepavyko

Balandžio 22 d. apie 11 val. Švenčionių r. PK gavo pranešimą, kad Švenčionėliuose, Žemutinės gatvėje esančioje vaistinėje, apalpo pagyvenęs vyras. Atvykusiems medikams nepavyko atgaivinti 75 metų amžiaus vyro. Buvo konstatuota senolio mirtis. Ant lavono kūno išoriniu smurto žymių neaptikta. Mirties priežasčiai nustatyti kūnas nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Smurtavo prieš neįgalią moterį

Į policijos pareigūnus kreipėsi 56 metų moteris, skųsdamasi brutaliu savo vyro elgesiu. Pastarasis, keletą metų už žmoną jaunesnis vyras, kumščiu per galvą smogė neįgaliojo vežimėlyje sėdinčiai sutuoktinei, taip sukeldamas jai fizinį skausmą.Vyrui nustatytas 1,59 promilių girtumas. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Smurtavo sugyventinis

Varakalių kaime balandžio 23 d. pavakare, namuose agresyviai elgėsi neblaivus 56 metų vyras. Jis konfliktavo su 64 metų savo sugyventine. Būdamas girtas, jam nustatytas 2.90 promilių girtumas, vyriškis puodeliu trenkė moteriai per galvą, taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Dėl atsivėrusios žaizdos galvoje, nukentėjusioji medikų buvo išvežta į VšĮ Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių. Medikai, apžiūrėję moterį, leido jai vykti į namus. Smurtautojas uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Tramdė neblaivų jaunuolį

Balandžio 20 d. vakare Švenčionyse parduotuvėje „MAXIMA“ tarpusavyje aršiai susiginčijo keli jauni pažįstami vyrukai. Apsaugos darbuotoja įtarė, kad gali kilti muštynės ir į parduotuvę iškvietė policijos pareigūnus. Jie sulaikė neblaivų dvidešimtmetį, kuriam nustatytas 1.76 prom. girtumas, ir devyniolikmetį, kuris skundėsi agresyviu pažįstamojo elgesiu. Neblaivus maištininkas sulaikomas pareigūnų aršiai priešinosi, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų nurodymų bei reikalavimų. Galiausiai jis buvo sutramdytas, pristatytas į policijos komisariatą ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę. Įvykio metu pareigūnai nenukentėjo.

 

Dingo pinigai ir aukso dirbiniai

Nuo ilgapirščių nukentėjo 74 metų Švenčionėlių miesto gyventojas. Balandžio 20 d. pietų metu jis pastebėjo, kad iš jo privataus namo, kuris buvo nerakintas, dingo 50 eurų ir įvairūs aukso dirbiniai. Padarytas materialinis nuostolis 1065 eurai.

 

Dingo vaizdo kamera

Dėl vagystės į policiją kreipėsi Sirvėtos regioninio parko direkcijos atstovai. Parko darbuotojai balandžio 19 d. apie 8 valandą ryto pastebėjo, jog dingo vaizdo fiksavimo kamera. Ji buvo įrengta Šventos kaime esančioje poilsiavietėje. Parkui padaryta turtinė žala siekia 479 eurus.

 

Girta senelė pastūmė anūką

Balandžio 26 d. 16 val. Švenčionėliuose, namuose, neblaivi (2,03 prom. alkoholio) motina (g. 1970 m.) tyčia pastūmė dukros (g. 1991 m.) mažametį sūnų (g. 2014 m.). Vaikas kairiu šonu atsitrenkė į pečiuką. Medikai, apžiūrėję mažametį, paliko jį namuose. Įtariamoji  uždaryta į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-04-17 iki 2017-04-23 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 93 informaciniai pranešimai, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų.

Į policijos komisariatą per savaitę buvo pristatyti 5 asmenys, iš jų 4 buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 8 asmenys, 6 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistas/nubaustas 1 asmuo.

Švenčionių r. PK inf.