Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1132
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26262
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73588
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių seniūnijoje siaučia nesugaunamas vagis

2017 m. gegužės 6 d., šeštadienis Nr.32 (1661)

Jau kuris laikas Švenčionėlių ir jo apylinkių gyventojai įbauginti nesugaunamo vagies, nors beveik tikrai žinoma, kas tas pilietis. Kartais net sunku patikėti, kad taip įžūliai, vidury baltos dienos, galima vogti. Net į bažnyčią melstis nuėję žmonės pirmiausia dalinasi naujienomis apie šį vagišių.

Norėdamas įsitikinti, kiek gi tiesos tuose pasakojimuose, aplankiau porą šeimų, nukentėjusių nuo to „nesugaunamojo“. Pirmiausia užsukau į Ryto gatvę. Čia vagišius pasidarbavo prieš porą savaičių. Tą balandžio dieną švietė saulė, ja džiaugdamiesi, sutuoktiniai sėdėjo namo kieme. Matė, kaip pilietis M. praėjo gatve.

- Sėdėjome balandžio 20 d. kieme. Šuniukas lojo ant paukščių. Matėme, kaip tas pilietis nuėjo į kaimynų tualetą, paskui lėtu, debilišku žingsniu perėjo gatvę. Maža, kas ten eina ir praeina... Nė nepajutome, kad jis, pasukęs už kampo, peršoko per vartelius ir pro atdaras duris pateko į namą. Per kokias 15-20 minučių sugebėjo rasti pinigus ir aukso dirbinius. Kaip jis sugebėjo rasti tas vietas, sunku įsivaizduoti. Kažkokios nuojautos vedina nutariau eiti į vidų, ir čia akis į akį susidūriau su vagimi. Jis per verandą laukan, aš paskui jį. Šaukiu: „Žmonės, gelbėkit!“ Kas čia tau gelbės, kai žmonių neliko. Vaikiausi per daržus, bet kur tau jauną pavysi, neužteko jėgų sulaikyti. Policija palyginus greitai atvažiavo. Kai papasakojau, kaip atrodo, išgirdau pareigūnų atsakymą: „Mes žinom, kas toks, tik pagauti negalime.“ Kas čia per situacija, kai Švenčionėliuos policija vieno įžūlaus vagies negali sugauti? Absurdas kažkoks. Reikia kažką daryti. Galima suprasti, kai apvagiami namai, kur nebūna žmonių, o čia vidury baltos dienos, kai mes lauke. Koks įžūlumas, - pasakoja nukentėjusioji Kazakevič.

O štai paskutinis iš nukentėjusiųjų, P.Garla su žmona, buvo bažnyčioje, kai išdaužęs langą vagis pateko į vidų.

- Grįžome su žmona iš bažnyčios. Ją pavežęs išleidau, o pats grįžau į bažnyčią. Vagies tuo metu būta viduje. Žmona dar su seserimi šnektelėjo, o jis tuomet, matyt, iššoko iš namo, paskui dar bandė pro duris patekti. Įžūlumas neišpasakytas. Ima tik pinigus. Ieškota buvo visur – pagalvės taip išpurentos... Mes pinigų namuose nelaikome, tad grobis jam buvo nedidelis. Beje, antrą kartą jau per duris bandė patekti, bet susidūrė su grįžusia žmona. Aš tą vagišių pažįstu, kažkada bažnyčioje mišiose patarnavo. Keista, kad visi žino, kas toks, bet pagauti policija negali, - apie vagystę pasakoja P.Garla.

Štai tokia situacija. Žmonės gerokai įbauginti, nemanau, kad policijos pareigūnai nesistengia pagauti to piliečio M., bet jis sėkmingai „darbuojasi“. Gal reikėtų pasitelkti visuomenės pagalbą. O kol kas į bet kuriuos namus gali įsibrauti nesugaunamasis vagišius M. Kol jis laisvėje, švenčionėliškiams reikia būti budriems.

Algis JAKŠTAS