Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3345
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13532
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89562
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Replika. Kas bendro tarp Švenčionėlių, Baltarusijos ir Filipinų?

2017 m. gegužės 10 d., trečiadienis Nr.33 (1662)

Pernykštės gėdos, kai jau vasarą nei iš šio, nei iš to kažkam į galvą šovė Švenčionėliuose išbalinti medžių kamienus, ir pasipylė pašaipų lavina, rajono galvoms negana. Tiesa, toliau Švenčionėlių šis „virusas“ neišplito. Bet po metų grįžo su trenksmu. Švenčionėliai – dabartinės vietinės valdžios citadelė, tapo „bandymų poligonu“. „Bandytojai“ ankstų pavasarį iš medžių miesto centre paliko tik stuobrius.

Paskui tuos stuobrius dar ir išbalino! Ir vėl, tik dar balčiau, negu pernai. Pernai žmonės dėl to merą, tuo metu įjunkusį itin dažnai važinėti į Baltarusiją, per dantį traukė. Sako, Baltarusijoje prisisėmė patirties. Mat sodų darbas - medžių balinimas, išplitęs viešose vietose, vyresnio amžiaus žmonėms mena sovietmetį. Baltarusijoje jis ir dabar madingas. Jaunimui toks vaizdas – tiesiog kažkoks nesusipratimas.

Balinimo vajus šįkart neaplenkė ir Švenčionėlių parkelio Vilniaus gatvėje, tik medžiai per stebuklą čia išvengė tragiško likimo – ošia ir skleidžia savo lapiją. Ir boluoja kamienais, kaip obelys sode rudenį...

Įdomus pastebėjimas – pažįstamas keliautojas pasakojo, kad išbalintus medžių kamienus jam dar teko matyti Filipinuose. Daugiau tikrai niekur.

Lietuvos Respublikos Vilniaus RAAD Švenčionių rajono agentūros vedėjas Marius Kriaučiūnas informavo, kad už medžių genėjimą pažeidžiant gyvybines funkcijas UAB „Švenčionių švara“ darbuotojui, atsakingam už medžių genėjimą, surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal ANK281 str.1 dalį. Bent kokia atsakomybė, nors ir aiškiai ne tam, kieno galvoje užgimė ši nesveika idėja medžius paversti stuobriais. Ko norėti - Švenčionėliuose jau treti metai, kaip sakoma, šeimininko nėra – seniūnija be seniūno. Kas galėtų užimti šias pareigas, tie dabartinei valdžiai nepritinka, o ko nori valdžia, matyt, valstybės tarnybai netinka. Šaltinių teigimu, rajono valdžios protežė į Švenčionėlių seniūnus per dvejus metus taip ir neišlaikė valstybės tarnybos testų. Todėl ir konkurso rajono valdžia neskelbia.

Medžių balinimas – ne žalojimas, o tik prastas skonis, ypač kai balinami stuobriai, bet už tai protokolo nesurašysi...

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis