Mes turime 379 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3264
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19465
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95495
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Taip atrodo Švenčionių autobusų stotis „gerose rankose“

2017 m. gegužės 17 d., trečiadienis Nr.35 (1664)

Vos atėjusi naujoji rajono valdžia Švenčionių autobusų stoties eksploatavimą atėmė iš ją nuomojusios UAB „Svirka“ ir perdavė į „rūpestingas ir geras rankas“ - savivaldybės valdomai įmonei UAB „Švenčionių švara“. Opozicija tada perspėjo, kad meras to nedarytų, nes ant bankroto ribos balansuojančiai UAB „Švenčionių švara“ ne iki stoties. Buvusį bendrovės direktorių naujieji, žinoma, taip pat atleido skubos tvarka, apipylė purvais, bet, kaip matome, taip ir nepasodino, nors labai užtikrintai žadėjo. Prie ankstesnio direktoriaus 2015 m. pirmąjį ketvirtį dar baigusi su pelnu, prie naujos valdžios „Švenčionių švara“ jau nusirito iki šimtatūkstantinių nuotolių. Įmonė praktiškai nė pusės ankstesnių darbų nevykdo, technikos nebeliko, garažai ištuštėję. Artimoje rajono valdžiai aplinkoje atvirai kalbama, kad einama prie bankroto. Ar ne todėl, kad jau trečius metus įmonės vadovas laikinai eina pareigas? O gal kaip tik todėl ir eina laikinai, kad įmonei kuluaruose nuo pat pradžių paskelbtas nuosprendis?

Ir štai tokiai įmonei buvo perduota autobusų stotis – miesto vizitinė kortelė. Kaip „Švenčionių švarai“ sekėsi būti „geru ir rūpestingu“ autobusų stoties laikinuoju globėju, geriausiai byloja fotografija. Tiesa, čia dar ne visas siaubas. Keleivių vežimo įmonės UAB „Svirka“ vadovas Vytautas Bulka sako, kad į stotį ir jos teritoriją šiuo metu baisu įžengti. UAB „Svirka“ vadovas pareikalavo, kad savivaldybės administracija iki 2017-06-01 pasirūpintų Švenčionių autobusų stoties asfalto dangos ir sulaužytų suolelių keleiviams atnaujinimu, įvažiavimo į stoties pastatą neįgaliesiems įrengimu ir paženklinimu, kaip to reikalauja įstatymai, neįgaliesiems pritaikyto WC įrengimu. Neįvykdžius šių reikalavimu, keleivių vežėjai bus priversti įlaipinti keleivius gretimose gatvėse, neįvažiuojant į nesaugią stoties teritoriją.

Verta priminti, kad prieš metus skelbtą autobusų stoties nuomos konkursą vėl laimėjo UAB „Svirka“, bet savivaldybė visu metus vilkina sutarties pasirašymą, pažeisdama įstatymus. Įmonės vadovas jau kreipėsi į prokuratūrą dėl savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Šarėjaus pareigų nevykdymo.

Viename pirmųjų šios kadencijos posėdžių naujasis meras Rimantas Klipčius pakiliai kalbėjo, kad „Švenčionių švara“ bus „geras ir rūpestingas šeimininkas“, sutvarkys, tinkamai pasirūpins, kol įvyks naujas konkursas ir stotis bus išnuomota, nes jam ir mums visiems esą buvo gėda, kad stotis tokia apleista. Įdomu, o dabar jau negėda? Visi valdžios kaltinimai buvo skirti „Svirkai“, nors tuo metu stotyje žydėjo gėlės, veikė civilizuotas tualetas, buvo interneto ryšys, kavos aparatas, o vakarais laisvose patalpose vyko anglų kalbos kursai.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis