Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5468
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19328
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91685
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Viščiukus“ skaičiuoja... pavasarį

2017 m. gegužės 20 d., šeštadienis Nr.36 (1665)

Dažnai sakoma, kad viščiukus skaičiuoja rudenį, tačiau Švenčionėlių meno mokyklai šiame posakyje geriau tiktų – pavasarį. Jauniesiems muzikantams, dainininkams, šokėjams, dailininkams ir jų mokytojams – dabar pats karštymetis. Rengiasi baigiamiesiems mokslo metų koncertams, daug važinėja po festivalius ir konkursus, nemažai jų rengia ir savo mokykloje. Na, ir žinoma, grįžta apdovanoti laureatų diplomais. Ypač intensyvus šia prasme buvo balandis, tačiau ir gegužį kol kas tempas dar nelėtėja...

Balandžio pradžioje Švenčionėlių meno mokykloje nuskambėjo tradicinis penktasis respublikinis styginių instrumentų konkursas-festivalis „Stygų šėlsmas“, kuri organizuoja mokytojos ekspertė Loreta Šidlauskienė ir metodininkė Virginija Beržinskienė. Vertinimo komisijai vadovavo Utenos muzikos mokyklos smuiko mokytoja metodininkė Gintarė Armonaitienė. Dalyvavo styginių instrumentų atlikėjai iš Ignalinos, Utenos, Anykščių, Visagino, Kėdainių, Ukmergės, Jonavos, Zarasų, Pabradės, Švenčionių, Švenčionėlių, Vilniaus muzikos mokyklų. Tarp kitų laureato diplomas atiteko kanklininkei Ramintai Mikštaitei (mokytoja metodininkė Milda Matijošiūtė). Diplomantėmis tapo Greta Nalivaikaitė (kanklės – mokytoja metodininkė Milda Matijošiūtė) ir Miglė Vaicekavičiūtė (smuikas – mokytoja metodininkė Virginija Beržinskienė).

Beje, Miglė diplomu buvo apdovanota ir II respublikiniame meno ir muzikos mokyklų profesinės linkmės muzikinio ugdymo modulio jaunųjų atlikėjų ir instrumentinių ansamblių konkurse. Mergaitė sėkmingai sudalyvavo ir IV respublikiniame muzikos ir meno mokyklų stygininkų lietuviškos pjesės konkurse, skirtame Tomo Šerno atminimui. Čia Miglė taip pat tapo diplomante.

Pačioje balandžio pabaigoje dainingųjų švenčionėliškių keliai nusidriekė į Rokiškį, kur vyko tarptautinis konkursas „Lėkime dainų sparnais“. Čia taip pat vaikams šypsojosi sėkmė. Visi mokytojos metodininkės Tatjanos Šapokienės mokiniai dainorėliai grįžo su apdovanojimais: pačių mažiausiųjų grupėje dainininkė Amelija Maldžiūtė buvo įvertinta I vietos laureatės diplomu, Radminas Leleiva į Švenčionėlius parvežė III vietos laureato diplomą, o Dželinga Vilkoitytė ir Miglė Bieliauskaitė tapo diplomantėmis. Į konkursą kartu vyko ir fortepijono klasės mokinys Lukas Kuleš (mokytoja ekspertė Loreta Šidlauskienė), tik jau kitame amplua – koncertmeisterio. Lukas jau ne kartą įvairiuose renginiuose ir konkursuose dalyvauja kaip koncertmeisteris, komisijas ir žiūrovus žavėdamas profesionalumu, kurio gana aukštą lygį pasiekė būdamas dar jauno amžiaus.

Gegužė į Švenčionėlių meno mokyklą pasibeldė taip pat nešina gražiais renginiais ir puikiais šios mokyklos mokinių pasirodymais. Utenoje vykusiame Tarptautiniame jaunųjų atlikėjų konkurse „Mažieji talentai“ Miglė Vaicekavičiūtė buvo apdovanota diplomu (mokytoja metodininkė Virginija Beržinskienė, koncertmeisterė Marina Tkačenko).

Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai jau kelerius metus iš eilės noriai dalyvauja ir įdomiame festivalyje Vilniuje „Piešiu muziką“. Šiemet jis vyko jau septintąjį kartą. Ir nors čia vaikai nesivaržo, kuris geriausiai pasirodys, bet kūrybiškumui atsiskleisti ir išbandyti save įvairiose meno srityse, jas sintezuoti čia yra visos galimybės. Šiemet festivalis vyko Lietuvos kino, teatro ir muzikos muziejuje, susirinko labai daug dalyvių iš visos Lietuvos. Iš Švenčionėlių meno mokyklos – Radminas Leleiva, Goda Švalkutė (abiejų mokytoja ekspertė Loreta Šidlauskienė), Miglė Bieliauskaitė, Gintarė Jakubėnaitė, Elvita Vilkavickaitė (visų trijų mokytoja metodininkė Tatjana Šapokienė). Kiekvienas dalyvis turėjo ir piešti, ir groti. Festivalyje vyravo labai šventiška ir kūrybinga atmosfera, visi dalyviai – ir vaikai, ir mokytojai – buvo apdovanoti puikiomis atminimo dovanėlėmis.

Dažnai su vaikais konkursuose dalyvaujančios ir jiems savo mokinius rengiančios Švenčionėlių meno mokyklos mokytojos džiaugėsi ir aktyvių tėvelių dalyvavimu mokyklos gyvenime, pagarba ir dėkingumu mokytojams, jų geranoriškumu, noru, kad jų vaikai tobulėtų.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis