Mes turime 278 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6452
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28339
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72322
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kuo jaunajam merui neįtiko buvęs tėvo bendražygis vicemeras Kęstutis Trapikas?

2017 m. birželio 7 d., trečiadienis Nr.41 (1670)

Nepavykus nuversti vicemero K.Trapiko praėjusį ketvirtadienį vykusiame eiliniame tarybos posėdyje, meras R. Klipčius dar posėdžio metu pareiškė, kad po savaitės tuo pačiu tikslu sušauks neeilinį posėdį. Tada tai jau tikrai viskas pavyks. Kaip tarė, taip padarė. Tą pačią dieną buvo paskelbta neeilinio posėdžio data – birželio 8 d. 14 val. Darbotvarkėje – vienintelis esminis klausimas – vicemero atleidimas mero teikimu, neskaitant kitų dviejų procedūrinių – balsų skaičiavimo komisijos sudarymo ir naujo vicemero paskyrimo. Čia viskas aišku ir paprasta. Vicemere taps Violeta Čepukova, viena iš Darbo partijos Švenčionių skyriaus įkūrėjų. Liberalai juk į valdžią atėjo be komandos, tiksliau, su aistruolių komanda. Tiesa, daugelis darbus gavo, bet ar dirba?

Vicemeras Kęstutis Trapikas, iš visko sprendžiant, iki paskutinės akimirkos netikėjo, kad juo bus atsikratyta. Rodos, stengėsi, net svetimas nuodėmes buvo pasirengęs prisiimti. Žadėjo pabūti merui „žaibolaidžiu“: „Tegul aš būsiu negeras“, - sakė vicemeras.

Ir galutinai pakibus vėzdui virš galvos, vicemeras, ko gero, visiškai nuoširdžiai visiems sakė, kad net neįsivaizduojantis, už ką su juo taip. „Gal už gatvių apšvietimo atnaujinimo moderniu būdu projektą? Bet jis net tarybos nepasiekė“, - spėliojo K.Trapikas. Mat, tarybos posėdžio darbotvarkę sudaro meras – ką nori, tą ir įtraukia. Dar kadencijos pradžioje su šia didele mero galia susidūrė ir tarybos narys Konstantas Ramelis, kai buvo parengęs rinkliavos už atliekų tvarkymą kainų sumažinimą, pagrįstą konkrečiais skaičiavimais. Į K.Ramelio klausimą, kodėl jo klausimas ir vėl neįtrauktas į darbotvarkę, meras atkirto: „Todėl, kad darbotvarkę sudaro meras!“ Ką noriu, tą darau?..

Savo kalboje dėl K.Trapiko atleidimo meras žodžių neieškojo, bėrė kaip žirnius į sieną. Pagal jį išeitų, kad K. Trapikas - tikra rajono (o gal valdžios klikos?) nelaimė, net nesiteikia geruoju pasitraukti, kaip sakė meras, „nesupranta, ką reiškia praradęs pasitikėjimą“. Dabar štai tenka merui purvinus darbus dirbti – iš postų mėtyti. Daugelis, neatlaikę psichologinio spaudimo ir žeminimo, patys išsilakstė, o K.Trapikas – nė už ką. Kol neišmesi – niekur neis. Nepadeda net jaunojo mero pasipiktinimai, kad „negali juk meras turėti vieną nuomonę, o vicemeras – kitą?“... Kažkaip nelabai atitinka liberalų vertybes ir demokratinus principus.

Meras net apkaltino K.Trapiką gyventojų kurstymu prieš renovaciją ne tik dabar, bet dar tais laikas, kai meras buvo Vytautas Vigelis. Taip, tada kažkas Rymo kvartalo Švenčionyse gyventojus kurstė, kad neleistų renovuoti namų ir tvarkyti teritorijos. Taip, buvo surengtas net piketas, ten matėsi ir tarybos narys K.Trapikas. Bet tada tie patys Klipčiai plojo jam per petį ir gyrė, nes visa opozicija buvo apsėsta idėjos nuversti V. Vigelį.

Dabar, kai Rymo kvartalas tapo gražiausia Švenčionių miesto dalimi, visiems kurstytojams turėtų ausys raudonuoti. Visiems, kurie tada buvo opozicijoje ir be paliovos kojomis trypė ir sutartinai dantimis griežė. Sunkus išbandymas valdžia - šiandieną jie jau ėda vieni kitus.

Taip ir nesutarė meras su vicemeru, privedė prie „skyrybų“. Vicemeras mano, kad gal kokia viena nuodėmė, o meras kaltina jį visomis rajono nuodėmėmis. O svarbiausia – kitokia nuomone, negu mero.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ