Mes turime 310 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2024
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27154
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74480
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gyvenimas nesutalpintas į scenarijaus rėmus

2017 m. birželio 10 d., šeštadienis Nr.42 (1671)

Žavi daili moteris – ryškus fejerverkas, nesibaigianti šventė, energijos vulkanas ir neišsenkanti kūrybos versmė ir tuo pačiu romantiška svajotoja, švelni ir rūpestinga mama, gera dukra... Čia tik keletas epitetų, kurie pritinka pabradiškei muzikantei, kūrėjai, mokytojai, vadybininei Jelenai Grincevičienei. Birželio 8-ąją gražų jubiliejų švenčianti Jelena kaip ir kasdien spinduliuoja jaunatviška išvaizda, optimizmu ir pasitikėjimu. Pirmieji sveikinimai ir dovanos jubiliatei – iš bendradarbių Švenčionėlių meno mokykloje, kultūros centre. Savaitgalį – smagus ir šiltas susitikimas su šeima, giminėmis, artimaisiais, draugais, kūrybinių kolektyvų atstovais.

Jelena atvira – besirengdama svarbiai asmeninei šventei pirmiausia sėdo dėlioti scenarijaus. Tačiau greitai suprato, jog į scenarijų jos turiningo, prasmingo ir netrumpo gyvenimo niekaip neįspausi. Juk dirbti pradėjo vos 16 sulaukusi (tada jai buvo išduota pirmoji darbo knygutė)ir nuo tada iki dabar nepailsdama, sukasi kaip voverė rate. Arba, kaip taikliai kartą pastebėjo Švietimo skyriaus vedėjas, įteikdamas Jelenai padėką, kruta, juda kaip skruzdėlytė po visą rajoną. Ji 10 metų puikiai vadovauja moterų vokaliniam ansambliui „Svajonė“, jau keturiasdešimties metų sulaukusiam Magūnų kaimo vokaliniam ansambliui „Magunianka“, kuria muziką ir žodžius, puikiai groja įvairiais instrumentais, moko vaikus meno mokykloje, veda diskotekas. Be to, išaugino du puikius sūnus, puoselėja gražius namus.

Iš kur pati Jelena semiasi energijos – lieka paslaptis. Tik visada ją pamatysi pasipuošusią, tvarkingą ir energingą. Jeigu pati nepasakys, tai niekaip nesuprasi, kad galbūt ji beveik nemiegojusi po naktinio darbo diskotekoje keliauja į repeticiją, pamokas, renginį ar koncertą. O kiek kilometrų per mėnesį susidaro automobiliu, traukiniu važinėjant maršrutais Pabradė-Švenčionėliai-Magūnai tarsi būtų tolimųjų reisų vairuotojas... Tada Jelenos žavesio ir neišsenkančios energijos paslaptis tampa dar sunkiau įmenama. O ji pati tik juokiasi, juk traukinyje ar automobilyje gimsta ir eilės, ir muzika, ateina būsimų renginių ir koncertų scenarijai.

Jelena sako, kad energijos ir stimulo gyventi, nepasiduoti sunkumams, jai suteikia ir prasmingi jos mėgstamų atlikėjų dainų žodžiai, išlikti jaunatviškai padeda darbas su jaunimu. Jos rengiamos teminės diskotekos jaunimui ir tiems, kam virš trisdešimt, populiarumu jau seniai peržengė rajono ribas. Pasišokti, smagiai praleisti laiką į jas gausiai susirenka žmonės iš Švenčionėlių, Švenčionių, Pabradės, Molėtų, Nemenčinės, Vilniaus. Ir su visais Jelena randa bendrą kalbą, juos supranta ir priima be išankstinių nuostatų, o jie gerbia puikią laisvalaikio organizatorę, tačiau griežtą, principingą ir nepakančią chuliganiškam elgesiui vadovę. Jeigu nemokėsi kultūringai linksmintis, į Jelenos organizuojamas diskotekas nepateksi. Ir, neduok Dieve, ją supykdyti...

Kai prieš kurį laiką iškilmingai buvo švenčiamas Švenčionėlių kultūros centro moterų vokalinio ansamblio „Svajonė“, kuriam vadovauja J.Grincevičienė, 10-metis, daug kartų skambėjo jos pačios sukurtos melodijos ir jausmingi žodžiai, ji pati atliko nevieną populiariosios muzikos kūrinį. Buvo perskaityti ir Algio Jakšto poezijos posmai: „Kažkur toli, toli,/ Virš išdeginto/ Svajonių lauko/ Pakyla/ Svajonių paukščiai./ Ir suka/ Jie ratus/ Virš to, kas buvo,/ Ir skrenda/ Iš dabarties/ Į ateitį“.

Taigi skrenda tos svajonės į ateitį, neša ir mus kartu, ir tik nuo kiekvieno iš mūsų priklauso, ar skrisime mes aukštai, ar ryžtingai mojuosime sparnais, ar neišsigąsime pasitaikiusio audros debesėlio, ar žaibo žybsnio. Jelena Grincevičienė žino, kad gyvenimą, kuris niekaip netelpa į scenarijaus rėmus, kiekvienas susikuria pats, tad belieka palinkėti, kad kiekvienas jubiliejus tik sutvirtintų sparnus skrydžiui, įkvėpt dar daugiau pasitikėjimo ir neužtvenktų energijos.

Irena POŽĖLIENĖ