Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1985
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12172
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88202
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

PAREIŠKIMAS Dėl atsako į mero nepagarbą tarybos nariams ir rinkėjams

2017 m. birželio 10 d., šeštadienis Nr.42 (1671)

2017-06-08

Kadangi meras Rimantas Klipčius priekaištauja neva mes negerbiame rinkėjų ir išeiname iš posėdžio, turime paaiškinti, kas mus privertė imtis šios kraštutinės priemonės. Mums teko išeiti iš posėdžio, nes meras Rimantas Klipčius negerbia rinkėjų ir jų išrinktų tarybos narių. Beje, didesniosios dalies rinkėjų, nes kartu paėmus už juos balsavusių yra mažiau. Birželio 8 d. sušauktame tarybos posėdyje Konstantas Ramelis pasiūlė rengti slaptą balsavimą dėl vicemero atleidimo. Įstatymas tą numato. Meras šio pasiūlymo net nesiteikė pateikti balsavimui. Mes toliau negalime kentėti tokio nesiskaitymo, kai meras mūsų pasiūlymų net neteikia balsavimui.

Kadangi buvo sprendžiamas labai svarbus klausimas – kokiu pagrindu atleidžiamas vicemeras, atsakymas buvo kaip akibrokštas – mero teikimu. O kokiu pagrindu yra mero teikimas? Mes, tarybos nariai, nežinome jokios priežasties, niekur nebuvo nurodyta, ką blogo Kęstutis Trapikas padarė. Atvirkščiai, išgirdome, kad tarp mero ir vicemero nėra darbų paskirstymo, kas už ką atsakingas, nors tai turėjo būti nustatyta mero potvarkiu.

Esant tokioms aplinkybėms, kai aiškiai ignoruojama tarybos narių valia, tuo pačiu ir rinkėjų, mes priversti parodyti, kad to netoleruosime. Tuo labiau, kad tai buvo ne pirmas kartas. Opozicijos tarybos nariai ne kartą siūlė parengtų tarybos sprendimų projektų pataisas, ir nė vieno karto meras neteikė jų balsavimui. Kaip negirdi. Kažkokiu būdu reikia reaguoti.

Protestuodami išėjo ne vien opozicija, bet ir dalis valdančiųjų – Valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Liberalų sąjūdžio, socialdemokratų partijos nariai.

 

Tarybos nariai:

Vytautas Bulka (Darbo partija),

Vaclavas Gabrinovičius (Valstiečių ir žaliųjų sąjunga),

Audrius Karvelis (Socialdemokratų partija),

Raja Krupenina (Darbo partija),

Valdas Pauliukevičius (Valstiečių ir žaliųjų sąjunga),

Konstantas Ramelis (Darbo partija),

Vida Rastenienė (Valstiečių ir žaliųjų sąjunga),

Kęstutis Savickas (Liberalų sąjūdis),

Kęstutis Trapikas (Liberalų sąjūdis),

Vytautas Vigelis (Darbo partija),

Dovilė Žižienė (Valstiečių ir žaliųjų sąjunga).

 
Reklaminis skydelis