Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1726
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17927
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93957
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savivaldybės laukia beveik 39 000 eurų ieškinys

2017 m. birželio 14 d., trečiadienis Nr.43 (1672)

„Savivaldybė žlugdo mano įmonę – tai akivaizdu“, - sako UAB „Svirka“ vadovas Vytautas Bulka, ko gero, šiuo metu pagrindinis rajono valdžios oponentas ir galvos skausmas. Per dvejus metus savivaldybė išmetė kaip į balą – išleido bylinėjimui vien su „Svirka“ ne vieną dešimtį tūkstančių eurų. Šių metų rajono biudžete numatyta šokiruojanti suma – 63 000 eurų – teisinių paslaugų pirkimui „iš išorės“, t. y. iš patyrusių šalies teisininkų kontorų, nors savivaldybė turi savo juridinį skyrių. Mažai kas žino, kad bylinėjimasis dėl tokio niekniekio kaip Švenčionių autobusų stoties nuoma, kurios savivaldybė visomis išgalėmis stengiasi neperduoti „Svirkai“, nors ši dar prieš metus laimėjo nuomos konkursą, mokesčių mokėtojams taip pat kainuoja tūkstančius. Ši suma gali išaugti iki kelių dešimčių tūkstančių, jeigu prireiks laimėtojui sumokėti netesybas. Bet didžiausia žala verslo įmonei ne tame. Čia gal daugiau principų karas.

Savivaldybė neatsiskaito su UAB „Svirka“ už atliktą paslaugą – lengvatinį keleivių vežimą. Turint mintyje, kad meras giriasi, jog planuojamos viršplaninės pajamos, 38 347 eurų savivaldybės skola paslaugų teikėjui arba parodo, kad ne viskas taip gražu, kaip meras deklaruoja, arba tai tyčinis kenkimas verslo įmonei. Kiekvienas, o ypač verslininkai, puikiai supranta, ką reiškia įmonei tokia skola.

Ir taip – į teismą keliauja dar vienas ieškinys: UAB „Svirka“ prašo teismo įsakymo šiai skolai grąžinti. Ši suma dar didėja prašomais priteisti 198 Eur bylinėjimosi išlaidų – žyminio mokesčio. Taip pat bus prašoma priteisti iš savivaldybės ir teisinių paslaugų apmokėjimą, spėjama, apie 1000 eurų – maždaug tiek kainuoja gero advokato paslaugos.

Gerbiamieji, už rajono valdžios avantiūras ir nemokšiškumą mokame mes visi – rajono gyventojai. Tuščias valdžios bylinėjimasis – tai skurdinama kultūra, mažiau galimybių vaikams meno mokyklose, dar mažiau autobusų maršrutų ir duobėtos gatvės, keliai keleliai...

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis