Mes turime 177 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1872
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5265
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52591
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. birželio 28 d., trečiadienis Nr.46 (1675)

Mušė mažametį

Birželio 23 d. 18 val. 41 min. Švenčionėliuose neblaivi (3,15 prom. alkoholio) moteris (g. 1976 m.) ranka sudavė mažamečiui (g. 2006 m.) sūnui į šoną, tuo sukeldama jam fizinį skausmą. Medikai, apžiūrėję mažametį, paliko jį namuose su močiute. Įtariamoji uždaryta į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d.

 

Į pasalą pateko kontrabandininkas

Penktadienį VSAT Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai, gavę kolegų iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus informaciją, vienoje Švenčionių rajono Adutiškio miestelio gatvių, prie negyvenamo namo, aptiko du ryšulius.

Jie buvo aptraukti polietileno plėvele. Pasieniečiai čia organizavo pasalą. Praėjus kelioms valandoms VSAT pareigūnai užfiksavo, kaip prie ryšulių priėjo žmogus, vieną jų paėmė ir nusinešė.

Jis spėjo paėjėti tik apie 20 metrų, nes pasaloje laukę pasieniečiai jį sulaikė. Tai buvo 35-erių Švenčionių rajono gyventojas.

Patikrinę ryšulius pasieniečiai suskaičiavo, kad juose buvo 3tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Kontrabandinių rūkalų gabentojas įvykio aplinkybėms išsiaiškinti ir administraciniam protokolui surašyti buvo pristatytas į Adutiškio užkardą. Jam pradėta administracinės bylos teisena, o už tai vyrui gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų. Po apklausos Švenčionių rajono gyventojas paleistas.

Cigaretės saugomos Adutiškio užkardoje.

 

Degė žolė

Birželio 20 d., apie 20 val., atviroje teritorijoje, Pabradės sen., Maleikėnų k., išdegė 2 arai žolės.Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

 

Liepsnojo ir namas, ir ūkinis pastatas

Birželio 25 d. 01 val. 03 min. buvo gautas pranešimas dėl gaisro Švenčionių sen., Jančiūnų k. Atvykus pirmosioms ugniagesių gelbėtojų pajėgoms, atvira liepsna degė du pastatai. Medinis apmūrytas 12×10 m gyvenamasis namas ir medinis ūkinis pastatas 17×8 m. Gaisro metu sudegė namo ir ūkinio pastato stogai ir perdengimai. Apdegė sienos. Gaisro priežastis ir aplinkybės nustatinėjami.

 

Joninių šventę aptemdė šiurpios nelaimės vandenyje

Šventinį savaitgalį vėl neišvengta tragiškų nelaimių prie vandens. Joninių dieną vanduo pasiglemžė 3 žmonių gyvybes, tarp jų ir 21-erių metų vaikino. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, birželio mėnesį jau nuskendo 13 žmonių, iš jų 1 paauglys.

Šeštadienį, apie 13 val., Rokiškio rajone, Vilkų kaime, ugniagesiai gelbėtojai iš tvenkinio ištraukė 21-erių metų vyro kūną. Pavakary Alytaus rajone, Jurgelionių I kaime, sodyboje, iš kūdros ištrauktas 60-ies metų vyro kūnas. Tuo pačiu laiku gautas dar vienas pranešimas, kad Elektrėnų savivaldybėje, Paneriškių kaime, Neryje, pastebėtas skenduolis. Atvykę ugniagesiai, panaudoję gelbėjimo valtis ir parankines priemones, iš upės ištraukė nenustatytos tapatybės vyro kūną.

Kad neįvyktų skaudžių nelaimių, ugniagesiai gelbėtojai dar kartą įspėja – būkite atsargūs prie vandens, nesimaudykite išgėrę alkoholinių gėrimų, nepervertinkite savo jėgų, nešokinėkite į vandenį nežinomose vietose. Prižiūrėkite savo vaikus, kad jie nebristų į vandenį vieni. Pamatę skęstantį žmogų, kvieskite gelbėjimo tarnybas skubiuoju pagalbos telefonu 112.

Policijos departamento, VSAT Ignalinos rinktinės ir PAGD inf.