Mes turime 399 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5216
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21417
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97447
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių biblioteka kviečia į lauko skaityklą

2017 m. birželio 28 d., trečiadienis Nr.46 (1675)

Praeitą savaitę parkelis prie Švenčionėlių bibliotekos pasipuošė masyviais, bet dailiais ir skoningais mediniais lauko baldais, čia pat įsitaisė ir tvirtos sūpynės. Pasak bibliotekos vedėjos Stasės Busilienės, visos šios grožybės pradžia lauko skaityklos projekto, kurį Švenčionėlių biblioteka įgyvendina, o finansuoja Lietuvos kultūros taryba prie LR kultūros ministerijos. Netrukus čia išdygs ir „Pelėdos namas“, vėliau bus pasodinti gėlynai. Geru oru čia planuojama organizuoti ir bibliotekos renginius.

S.Busilienė ir mažytis, bet darnus Švenčionėlių bibliotekos kolektyvas dar turi daug sumanymų, kaip paįvairinti bibliotekos lankytojų kasdienybę ir šventes. Vienas iš tokių – įsitaisyti su knyga, laikraščiu ar mėgstamu žurnalu lauke. Baldai patogūs, komplektų nemažai – visiems vietos užteks. Čia galima ateiti ir su kavos puodeliu, užkandžiais, gaiviaisiais gėrimais ar tiesiog prisėsti pavėsyje kaitrią vasaros dieną. Net jeigu skaityti šiandien nesinori – bibliotekos lauko skaitykloje laukiami visi! Čia augantys medžiai teikia malonų pavėsį, tačiau visiškai saulutės neužtemdo, o ir pats lauko skaityklos plotelis kiek toliau judrios gatvės ir automobilių parkavimo vietų. Tad tikimasi, kad ši vieta taps viena iš mėgstamiausių Švenčionėliuose.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis