Mes turime 344 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1471
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11658
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87688
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Per pusmetį rajone įregistruoti tik 94 gimę vaikai

2017 m. liepos 8 d., šeštadienis Nr.47 (1676)

Kokiais skambiais epitetais bevadintume laiko slinktį, bet jau pusė 2017-ųjų tapo praeitimi. Nė nepajutome, kaip baigėsi žiema, kurios lyg ir nebuvo. Praeityje liko ne tik užsitęsęs pavasaris, bet ir vasaros pirmas mėnuo – birželis. Nuo jo ir pradėsime demografinę apžvalgą.

Šių metų birželį Švenčionių rajone įregistruota 12 gimusių vaikų, o mirtis pasiglemžė 42 žmonių gyvybes, t.y., net 30-čia daugiau nei gimusių vaikų. Santuokų įregistruota vos 12, o ištuokų – 4. O kokia situacija buvo pernykštį birželį?

Pernai ji buvo kur kas geresnė. Gimusių vaikų buvo įregistruota 20, net 8 daugiau nei šiemet. Mirčių buvo 38, 4 mažiau nei šiemet, pernai susituokė 22 poros, 10 daugiau nei šiemet, ir tik ištuokų pernai buvo daugiau – 6. Štai tokia situacija vasaros pradžioje. O ką skaičiai kalba apie pusmečio rezultatus?

Per pirmą 2017 m. pusmetį Švenčionių r. buvo įregistruoti 94 gimę vaikai, 247 žmonės mirė, o tai reiškia, kad natūraliai rajone gyventojų sumažėjo 153 žmonėmis. Santuokų ir ištuokų santykis taip pat nėra linksmas. Susituokė 40 porų, išsiskyrė 25.

Skaičiai tėra tik skaičiai, bet už jų slypi žemiškosios būties paradoksalumas, džiaugsmai ir liūdesys, ir lyg stiklo rūmai dūžtančios iliuzijos.

Žymus rusų mąstytojas, rašytojas Levas Tolstojus rašė: „Laikas už mūsų, laikas prieš mus; čia, kur esame mes, jo nėra. Vos pradėjęs daugiau mąstyti apie tai, kas buvo ar kas bus, prarasi svarbiausią dalyką – tikrąjį gyvenimą dabar.“ Gal iš tiesų reikia džiaugtis gyvenimu, kuriame yra ir džiaugsmo, ir skausmo...

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis