Mes turime 372 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5067
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30197
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77523
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

REPLIKA. „Auksinių“ suolelių istorija

2017 m. liepos 8 d., šeštadienis Nr.47 (1676)

Specialistai bėga, lieka suoleliai... Ne bet kokie - „auksiniai“

Geriausi kultūros darbuotojai bėga iš rajono, neapsikentę liumpeniško požiūrio į kultūrą. Liepos 1 d. buvo dar viena tokia netektis. Neatsiklausęs negaliu minėti pavardės. O ir nebūtina – labai greitai pasijus. Pasirodo, kelių darbiečių parsidavimo neužteko, kad būtų išgelbėta kultūra. Laikas sakyti tiesą – parsiduodami gelbėjo savo kailius (gal pinigus), o ne kultūrą.

Naujiesiems – viskas nematyta. Kad ir neseniai buvusi respublikinė dainų šventė. Iš esmės tai buvo kitąmet vyksiančios 100-mečio minėjimo šventės ansamblių vakaro repeticija. Patys organizatoriai ją taip pavadino. Rajono vaidmuo buvo nedidelis – parengti vietą ir aptarnauti svečius. O kiek susižavėjimo! Naujoji kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto globėja – vedėja Teresa Sansevičienė, skaičiau, aikčiojo, kad tokių renginių rajone dar nėra buvę. Gerbiamoji vedėja, buvę ir ne tokių – po kelis tarptautinius festivalius per vasarą. O štai tokių brangių suolelių tikrai nėra buvę tikriausiai visoje Lietuvoje.

Taigi besiruošdama respublikinei dainų šventei, rajono valdžia ėmėsi tvarkyti vasaros estradą prie Bėlio ežero, nors „Ežerų sietuvos“ festivalį išgrūdo į Pabradę prie fabriko tvoros tuo pretekstu, kad vasaros estrada nesutvarkyta. Pasirodo, kai panoro, sutvarkė. O „Ežerų sietuva“ taip ir liko prie fabriko tvoros. Tai gal ne estradoje buvo priežastis?

Žadą atima išgirdus, kiek kainavo prie Bėlio įrengti nauji suoleliai. Net ne tokie ir nauji - ant seno metalinio pagrindo prisuktos naujos impregnuotos lentos. Jų kaina 16900 eurų! Gal auksiniai? Apžiūrėjome – ne, paprasti mediniai. Darbus vykdė Audriaus Urmono įmonė. Gal tik sutapimas, bet, girdėjau, jo žmona dirba savivaldybei pavaldžioje įstaigoje?

Su draugu statybos inžinieriumi apskaičiavome realius kaštus. Labai geros impregnuotos lentos kainuoja daugiausia 3000 eurų, jų prisukimas kartu su varžtais – dar 3000 tūkstančius. Ponai tarybos nariai, paieškokite likusių beveik 11 000 eurų, juk tam jus išrinkome. Toks jausmas, kad kažkas gvelbia biudžetą.

 

Skaitytojas J.V. (redakcijai pavardė žinoma)