Mes turime 164 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3084
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6477
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53803
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kuro bazės pašonėje – gigantiškas laužas

2017 m. liepos 15 d., šeštadienis Nr.49 (1678)

UAB „Švenčionių švara“ net likusios bene vienintelės rimtos funkcijos – atliekų surinkimo ir išvežimo – nesugeba tinkamai vykdyti. Antraip argi būtų „įkurtas“ nelegalus sąvartynas Švenčionėlių miesto teritorijoje, buvusios „Agrochemijos“ pastatų griuvėsiuose? Ir įkūrė jį ne kokie nors nevalyvi gyventojai, o pati „Švenčionių švara“. Čia jau dukart buvo kilę gaisrai, pastarąjį kartą ugniagesiai gesino daugiau kaip parą, su dūmais į orą pateko daug kenksmingų medžiagų, bet įmonės šeimininkai – rajono savivaldybė – apie tai nutyli. Ne kokie popieriukai ar skuduriukai degė – čia pilna ypač kenksmingų atliekų: asbestinio šiferio, plastmasės lūženų, kalnai senų padangų.

Nepaisant dviejų gaisrų ir aplinkosaugininkų įspėjimų bei skirtos baudos, šiukšlės čia ir toliau verčiamos. Sąlygos antisanitarinės, pastatai – be langų ir durų, teritorija visiškai neapsaugota – gali eiti kas nori, o tai reiškia, kad didelė dar vieno gaisro, kurio padariniai gali būti kraupūs, tikimybė. Mat kalną padangų atliekų tvarkytojai (šaltinių teigimu, atliekas veža Grigonio įmonė) kažkodėl patraukė arčiau Švenčionėlių kuro bazės, pavojingai arti. Užsidegus kalnui padangų, liepsnos galėtų persimesti į kuro bazę.

Mūsų inf.