Mes turime 259 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:805
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25935
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73261
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. liepos 15 d., šeštadienis Nr.49 (1678)

Vairavo neblaivūs

Liepos 7 d., ankstų rytą, Švenčionių PK gautas pranešimas, kad į privačios namų valdos tvorą įvažiavo lengvasis automobilis „Mitsubishi Carisma“. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai dvidešimtmečiui vairuotojui nustatė 1,67 promilių girtumą. Neblaivus vairuotojas uždarytas į areštinę.

Liepos 3 d. taip pat Švenčionių mieste Adutiškio gatvėje patikrinimui sustabdyto automobilio vairuotojas buvo neblaivus. Lengvąjį automobilį „Ford Mondeo“ vairavęs keturiasdešimtmetis ne tik už vairo sėdo būdamas girtas (nustatytas 1,63 promilių girtumas), tačiau neturėjo ir vairuotojo pažymėjimo.

 

Mušė brolį

Liepos 8 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie Pabradėje, savo namuose siautėjantį jauną vaikiną. 18 metų neblaivus (0,92 promilės) jaunuolis elgėsi agresyviai, puolė mušti dvejais metais už save vyresnį brolį, jį gulintį spardė kojomis, sudavė mažiausiai 6 smūgius į įvairias kūno vietas, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą. Nukentėjusiajam nustatytas 1,49 promilių girtumas. Smurtautojas uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Smurtavo prieš žmoną

Liepos 7 d. 63 metų Stanislavavo k., (Švenčionių r.) gyventojas, būdamas neblaivus, savo namuose smurtavo prieš 87 metų žmoną: stumdė ją ir mušė kumščiais.

 

Durimis sužalojo ranką

Liepos 8-osios pavakare, nesutarimai kilo tarp Pabradėje gyvenančios sutuoktinių poros. Neblaivus (2,36 promilės) 50-metis vyras, tyčia trenkė vonios kambario durimis 45 metų savo sutuoktinei ir taip smarkiai sumušė jai ranką. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Kivirčijosi motina su dukra

Liepos 3 d. Pabradėje gyvenančios motina su dukra susiginčijo dėl mažamečio vaiko auklėjimo taisyklių. Dukra, supykusi ant savo motinos, išmėtė po namus visus virtuvėje esančius indus ir, negana to, kumščiu trenkė moteriai per ranką, taip sukeldama motinai fizinį skausmą.

 

Apgavo senolę

86 metų švenčioniškė kreipėsi į policiją su prašymu surasti ją apgavusį sukčių. Liepos 5 d. moteriai į fiksuotą namų telefoną paskambino vyras, prisistatęs policijos pareigūnu, tačiau neatskleidęs nei savo vardo, nei pavardės. Vyras tikino, kad moteris esą parduotuvėje už pirkinius mokėjo padirbtais pinigais, todėl būtina patikrinti visus jos turimus pinigus. Moteris patikėjo „susirūpinusiu pareigūnu“ ir neužilgo savo namuose sulaukė svečio. Vyriškis prisistatė ekspertu ir paėmė visus, virtuvėje ant stalo gulėjusius 115 eurų. Išeidamas jis patikino, kad kai tik patikrins pinigus, būtinai paskambins. Deja, skambučio garbaus amžiaus moteris taip ir nesulaukė. Tada ji ir kreipėsi pagalbos į policiją.

 

Švenčionių r. PK pareigūnai primygtinai prašo gyventojų būti budriais, nepasitikėti telefonu skambinančiais asmenimis, prašančiais pinigų, nesileisti su jais į kalbas ir juo labiau nepasakoti, nerodyti ir NIEKADA neduoti pinigų.

Kilus įtarimui, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos telefono numeriu 112. Taip pat nepamirškite apie pavojų įspėti savo artimuosius, kaimynus ar draugus – ypač vyresnio amžiaus.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-07-03 iki 2017-07-09 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 134 informaciniai pranešimai, pradėta 11 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 3 asmenys, visi jie buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 10 asmenų: 8 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteisti/nubausti 2 asmenys.

Iš viso surašyti 42 ANK protokolai, iš jų: 3 neblaivūs vairuotojai, 1 neblaivus dviratininkas, 1 be vairuotojo pažymėjimo, 2 asmenys nesilaikė kelio ženklų ženklinimo reikalavimų. Fiksuota 12 girtų viešoje vietoje, 1 chuliganizmo atvejis, 1 asmuo be asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, 1 vagystė, 2 gyvūnų nepriežiūros atvejai.

Švenčionių r.PK inf.