Mes turime 343 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1948
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34324
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116073
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Būkite atsargūs: vanduo – tiltas į nebūtį

2017 m. liepos 19 d., trečiadienis Nr.50 (1679)

Šią vasarą ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių jau ištraukė 27 skenduolius. Vien liepos mėnesį nuskendo 13 žmonių, iš jų vienas vaikas. Sekmadienį, liepos 9 d., Šakių rajone, Nemune, nuskendo du žmonės. 1979 m. gimusio vyro kūnas buvo ištrauktas tą pačią dieną, o nuskendusi 1984 m. gimusi moteris surasta tik ketvirtadienį, liepos 13 d.

Liepos 11 d. vakare buvo gautas  pranešimas, kad Varėnos rajone, Kampio ežere, yra matomi dviejų nuskendusių žmonių kūnai. Žmogus pastebėjo, jog ant kranto paliktas automobilis, o prie ežero vaikštinėja vienas ketverių metų vaikas. Paaiškėjo, kad nuskendo berniuko seneliai. Atvykę ugniagesiai iš vandens ištraukė 1959 m. gimusio vyro ir 1966 m. gimusios moters kūnus.

Dar viena skaudi nelaimė įvyko Palangoje. Liepos 12-osios vakare buvo gautas pranešimas, kad ties Liepojos plentu esančiame vandens karjere nuskendo vyras. Trijų metrų gylyje buvo rastas 1987 m. gimusio vyro kūnas.

Kad neįvyktų skaudi nelaimė, ugniagesiai gelbėtojai dar kartą įspėja – būkite atsargūs prie vandens telkinių: nesimaudykite apsvaigę nuo alkoholio, venkite nežinomų, nuošalių vietų, nestovėkite ir nežaiskite ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį. Taip pat neplaukiokite ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių. Neišdykaukite valtyje, nes valtis gali apvirsti. Prižiūrėkite savo vaikus, kad jie nebristų į vandenį vieni, be suaugusiųjų priežiūros. Pamatę skęstantį žmogų, kvieskite gelbėjimo tarnybas skubiuoju pagalbos telefonu 112.

 

Cigaretė pražudė jau 20 žmonių

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais dėl neatsargaus rūkymo žuvo jau 20 gyventojų. Neatsargus rūkymas ir vakar nusinešė dviejų žmonių – moters ir jos sūnaus gyvybes. Apie 17 val. buvo gautas pranešimas, kad Joniškio rajone, Kalnelio kaime, atvira liepsna dega gyvenamasis namas. Joviduje buvo rasti 1975 metais gimusio vyro ir 1950 metais gimusios moterskūnai.

Kad netaptumėte gaisro auka, niekada nerūkykite lovoje, nepalikite rūkstančios cigaretės be priežiūros. Rūkymas lovoje – viena dažniausių gaisrų ir žūčių juose priežastis. Norėdami išvengti nelaimės, cigaretes gesinkite tik peleninėje ir kaskart ją išvalykite – apipilkite nuorūkas vandeniu prieš išmesdami į šiukšlių dėžę. Degtukus ir žiebtuvėlius laikykite vaikams nepasiekiamose vietose.

PGT inf.