Mes turime 404 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5147
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23691
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71017
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. liepos 29 d., šeštadienis Nr.53 (1682)

Nukentėjo nuo ilgapirščių

Liepos 23 d. Vilniaus gyventojas kreipėsi į Švenčionių r. PK dėl dingusių daiktų. Septyniasdešimtmetis vyras pranešė policijai, kad iš jam priklausančios poilsiavietės prie Peršokšnių ežero, Budrių kaime (Švenčionių r.), dingo pripučiama valtis „Kolibri“ su oro pompa, valties elektrinis variklis, akumuliatorius, įvairaus maisto, taip pat iš neužrakintos mašinos dingo kraujospūdžio matuoklis ir 400 eurų grynųjų pinigų. Iš viso padaryta žala siekia 1500 eurų. Dingusių daiktų savininkas neįtaria, kas galėjo taip pasielgti.

 

Niokojo svetimą turtą

Liepos 23 d. Švenčionių r. PK gautas pranešimas apie parduotuvėje smurtaujantį pilietį. Privačios maisto prekių parduotuvės, esančios Švenčionėliuose, savininkas kreipėsi į policiją tikindamas, jog apie pusę aštuonių vakaro į jo šeimai priklausančią parduotuvę, su kirviu rankoje įėjęs vietos gyventojas, praeivių ir pirkėjų akivaizdoje pradėjo kapoti parduotuvės fasado sienos skardos apdailą, šūkaliojo bei grasino. Įžūlus „pirkėjas“ ne juokais išgąsdino parduotuvės darbuotojas, kurios kaip mat užsirakino parduotuvėje. Padaryti nuostoliai tikslinami.

 

Nugvelbė apie keturis tūkstančius eurų

Liepos 20 d. į policiją kreipėsi moteris nukentėjusi nuo vagišių. Ji aiškino, jog į jos namus Labanoro miestelyje galimai įsibrovė vagys. Kambaryje esančioje spintoje 84 metų moteris laikė rankinuką, o jame esančioje piniginėje buvo 530 eurų. Būtent jų senolė ir pasigedo. Taip pat dingo nemenka suma pinigų ir iš kito rankinuko, gulėjusio po spinta. Iš viso moteris neteko 3930 eurų.

 

Dingo iš kiemo

54 metų Pabradės miesto gyventoja liepos 19 d. pasigedo savo automobilio. Ji aiškino, jog privataus namo kieme stovėjo nerakintas jos automobilis AUDI A4 AVANT. Apie penktą valandą po pietų ji apsižiūrėjo, kad automobilio nėra. Moteriai padarytas nuostolis sudarė 4000 eurų. Automobilio vagis išaiškintas ir surastas, o transporto priemonė grąžinta savininkei.

 

Smurtavo namuose

54 metų Merlino kaimo Cirkliškio sen. (Švenčionių r.) gyventojas liepos 21 d. apie šeštą valandą vakaro smurtavo savo gyvenamojo namo kieme. Neblaivus vyriškis, kuriam nustatytas 2,53 promilės girtumas, prie įėjimo durų vieną kartą kumščiu trenkė savo sugyventinei į veidą, taip sukeldamas fizinį skausmą. Į įvykio vietą atvykę medikai moteriai suteikė medicininę pagalbą. Jai nustatytas 3,05 promilės girtumas. Smurtautojas uždarytas į areštinę.

 

Sutramdė išsišokėlį

Švenčionių r. PK liepos 20 d. apie aštuntą valandą vakaro gavo pranešimą apie įžūliai besielgiantį vyriškį. Mineliškės kaime (Švenčionių r.) 34 metų vyras viešoje vietoje elgėsi neadekvačiai – garsiai šūkaliojo, keikėsi, įžeidinėjo praeivius. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai įspėjo triukšmadarį dėl netinkamo jo elgesio ir siūlė nusiraminti. Pastarasis nereagavo. Patruliai paprašė agresyvų kaimo gyventoją sėsti į tarnybinį automobilį. Jis nepakluso ir „pasiruošė gintis“ kumščiais. Tik surakintas antrankiais agresyviai nusiteikęs vyriškis pagaliau nurimo. Pristačius jį į Švenčionių r. PK, buvo nustatytas 2.45 prom. alkoholio girtumas ir vyriškis patalpintas į areštinę.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-07-17 iki 2017-07-23 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 129 informaciniai pranešimai, pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyta 13 asmenų, iš jų 10 buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 8 asmenys: 4 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteisti/ nubausti 3 asmenys, suimtas 1. Iš viso surašyta 61 ANK protokolas.

Švenčionių r. PK inf.